Eloisa Tel Aviv on Välimeren rannalla sijaitseva suurkaupunki, jota on verrattu New Yorkiin, kaupunkiin, joka ei koskaan nuku. Tämä pitää paikkansa todellakin paikkansa. Kaupunki on täydellinen vastakohta maan pääkaupungille Jerusalemille, jonka ilmapiiri ja elämäntyyli poikkeaa Tel Avivin vastaavasta melkoisesti. Valkoiset hiekkarannat, joita huuhtelevat Välimeren aallot, ovat niin paikallisille kuin turisteillekin jokakesäinen suosikki.

Tel Aviv on tunnettu lukuisista ravintoloista ja kahviloistaan, joissa matkailija voi tutustua paikallisiin herkkuihin, joihin lukeutuu muun muassa falafel sekä hummus. Lähi-idän keittiö tarjoaa runsaan valikoiman herkullisia ruokia, joista varmasti löytyy jokaiseen makuun jotakin. Mikäli erilaiset maut eivät ole mieleen, löytyy Tel Avivin kaduilta myös kansainvälisesti tunnettuja ruokaketjuja, jotka ruokkivat nälkäiset suut.

Kaupungin ehdottomiin nähtävyyksiin kuuluu Carmel market. Jokapäiväinen tori aukeaa varhain aamusta ja tarjoaa niin tuoreita paikallisia ruokatarvikkeita, kun edullisia vaatteita ja muita tarpeellisia päivittäistavaroita. Tiistaisin ja perjantaisin Carmel marketin läheisyydessä sijaitsevalla Nahalat Binyamin kadulla käsitöitään myyvät paikalliset taiteilijat.

Kaupungin eteläosassa sijaitsee Jaffan kaupunginosa, joka on tunnettu joka perjantaisista antiikkimarkkinoistaan ja herkullisista ruokapaikoistaan. Pienen kukkulan päältä voi nähdä koko kaupungin rantaviivan ja tämä paikka onkin varmasti yksi kaupungin suosituimpia kuvauspaikkoja.

Tel Aviviin matkailijoita houkuttelee myös vilkas yöelämä. Kaupunki on tunnettu lukemattomista klubeistaan ja baareistaan, joissa iltaa voi jatkaa pitkälle aamuyöhön saakka. Tel Aviv tarjoaa varmasti parhaat juhlat koko Lähi-idässä!


Kommentit

Tel Aviv — 1 kommentti

  1. Enpäs olekaan aiemmin tullut mieltäneeksi Tel Avivia mahdoliseksi lomakohteeksi, nyt tuli siihen muutos ja aion lukea kaupungista enemmänkin. Luulin Tel Aviavia jotenkin muun Israelin tavoin hiljaisuutta ja rentoutumista etsiville sopivaksi, en NYkin kaltaiseksi vilkkaaksi kaupungiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>