Egypti on suosittu matkakohde monille, jotka haluavat kokea upeita nähtävyyksiä, aurinkoa ja lämpöä. Egyptin lomakohteet tarjoavat matkailijoille lukuisia mahdollisuuksia nauttia upeista rannoista, sukeltaa koralliriutoille ja tutustua muinaiseen historiaan.

Yksi Egyptin suosituimmista lomakohteista on Hurghada, joka sijaitsee Punaisen meren rannalla. Hurghada on erityisen suosittu sukeltajien keskuudessa sen upeiden koralliriuttojen ansiosta. Lomakohteessa on myös laaja valikoima upeita hotelleja, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia.

Toinen suosittu lomakohde Egyptissä on Sharm el Sheikh, joka sijaitsee Sinain niemimaalla. Sharm el Sheikh on tunnettu kristallinkirkkaasta vedestään ja upeista sukellus- ja snorklausmahdollisuuksistaan. Lomakohteessa voi myös rentoutua kauniilla rannoilla ja nauttia ylellisestä hotellielämästä.

Egyptin lomakohteista ei myöskään kannata unohtaa pääkaupunkia Kairoa. Kairo tarjoaa ainutlaatuisen sekoituksen antiikin ja modernin Egyptin nähtävyyksiä. Siellä voi muun muassa vierailla Gizaan sijaitsevilla maailmankuuluilla pyramidien alueilla ja tutustua Egyptin kansallismuseoon, jossa säilytetään muun muassa muumioita ja aarteita faraoiden ajalta.

Egyptin lomakohteet tarjoavat matkailijoille monipuolisia elämyksiä, oli sitten kiinnostunut historian vaikutuksesta tai haluaa rentoutua upeilla hiekkarannoilla. Koko perheen kesäloma rannoilla ja sukellusretket koralliriutoille tai kulttuurinharrastajien retket antiikin monumenttien äärelle, Egyptin lomakohteet tarjoavat takuulla unohtumattoman kokemuksen.Egyptin lomakohteet

 • Hurghada: Hurghada on yksi Egyptin suosituimmista lomakohteista. Kaupungin rannat ovat upeat ja siellä voi harrastaa esimerkiksi sukellusta ja snorklausta.
 • Sharm el-Sheikh: Sharm el-Sheikh on toinen suosittu lomakohde Egyptissä. Siellä voi nauttia kauniista rannoista sekä kokea upeita sukellus- ja snorklauselämyksiä Punaisella merellä.
 • Luxor: Luxor on tunnettu muinaisista Egyptin temppeleistä ja hautakammioistaan. Kaupunki on myös hyvä tukikohta valtavan Luxorin temppelialueen ja Karnakin temppelin tutkimiseen.
 • Kairo: Kairo on Egyptin pääkaupunki ja tarjoaa matkailijoille upeita historiallisia kohteita, kuten Gizan pyramidit ja Egyptin museo. Kaupungista löytyy myös hyviä ostosmahdollisuuksia.
 • Dahab: Dahab on rauhallinen ja rento lomakohde Egyptissä. Siellä voi harrastaa esimerkiksi sukellusta, snorklausta sekä leijasurffausta.
 • Marsa Alam: Marsa Alam on upea lomakohde Välimeren ja Punaisenmeren välissä. Siellä voi nauttia kauniista rannoista sekä sukeltaa ja snorklata upeissa koralliriutoissa.
 • Alexandria: Alexandria on Egyptin toiseksi suurin kaupunki ja tarjoaa upeita nähtävyyksiä, kuten Qaitbayn linnoituksen ja Bibliotheca Alexandrinan. Kaupungin rannat ovat myös suosittuja.
 • Aswan: Aswan tarjoaa upeat näkymät Niilin varrelle ja monet matkailijat tekevät sieltä retkiä esimerkiksi Philae-temppelille ja Abu Simbelin temppelikompleksille.
 • El Gouna: El Gouna on Egyptin eksklusiivinen lomakohde Punaisenmeren rannalla. Siellä voi nauttia luksushotelleista sekä harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja.
 • Siwa: Siwa on suosittu lomakohde Egyptin autiomaassa. Sieltä löytyy upeat hiekkadyynit sekä viihtyisiä keitaita.
 • Taba: Taba on suosittu lomakohde etenkin Israelista saapuville matkailijoille. Siellä voi nauttia kauniista rannoista sekä tutustua esimerkiksi Berenikein raunioihin.
 • Nuweiba: Nuweiba on rauhallinen lomakohde Punaisenmeren rannalla. Siellä voi rentoutua upeilla rannoilla sekä harrastaa esimerkiksi sukellusta ja snorklausta.
Egypti on monipuolinen ja kiehtova matkakohde, jossa yhdistyy upeat rannat, historialliset nähtävyydet sekä kiehtova kulttuuri. Egyptin lomakohteet tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden nauttia aurinkoisesta lomasta Välimeren rannalla tai tutustua muinaiseen Egyptiin ja sen mahtaviin pyramidien ihmeisiin.

Hurghada, Sharm el-Sheikh ja Marsa Alam ovat suosittuja rantalomakohteita, joissa voi nauttia upeista rannoista, kristallinkirkkaasta vedestä ja monipuolisista vesiurheilumahdollisuuksista. Näissä kohteissa on myös lukuisia laadukkaita hotelleja ja lomakeskuksia, jotka tarjoavat erinomaisia palveluja ja viihtyisiä majoitusvaihtoehtoja.

Historian ja kulttuurin ystäville Egypti tarjoaa unohtumattoman matkan muinaiseen aikaan. Kairo, Luxor ja Aswan ovat kaikkien vierailun arvoisia kohteita, joissa voi tutustua muun muassa Kheopsin ja Hatshepsutin pyramidien ihmeisiin sekä vierailla kiehtovissa muinaisissa temppeleissä ja hautakammioissa.

Egyptin lomakohteet houkuttelevat matkailijoita ympäri vuoden. Välimeren rannikolla on miellyttävä ilmasto ja aurinko paistaa lähes jatkuvasti. Lämpimintä on kesäkuusta syyskuuhun, jolloin lämpötila nousee yli 30 asteeseen. Talvikuukausina lämpötila voi laskea 15-25 asteeseen, mutta tämäkin on suomalaisille varsin miellyttävä lämpötila.

Egyptin lomakohteista on luotu erilliset alasivut, joissa voi tutustua tarkemmin kunkin kohteen tarjontaan ja nähtävyyksiin. Alasivuilla löytyy myös vinkkejä ja suosituksia, joita kannattaa ottaa huomioon matkaa suunnitellessa.

Toivomme, että tämä artikkeli on inspiroinut sinua suunnittelemaan matkaa Egyptiin ja tutustumaan sen upeisiin lomakohteisiin. Kutsuamme sinut kommentoimaan tätä sivua ja jakamaan tietoa sosiaalisessa mediassa, jotta mahdollisimman monet pääsevät nauttimaan Egyptin ainutlaatuisista elämyksistä. Hyvää matkaa!