GIBRALTAR

Gibraltarin keittiössä näkyy ja maistuu naapurissa sijaitseva Espanja, johon on sekoittunut vahvasti muiden naapurimaiden ja jopa Britannian vaikutteita. Varsinaisia ikiomia perinneruokia sillä ei siis juurikaan ole. Jopa maan kansallisruoaksi mainostettu, kikhernejauhoista valmistettu pannukakkumainen piiras, calentitakin, on peräisin Italian Genovasta.

Fideos al horno – Gibraltarilainen ”pastitsio” eli eräänlainen lihamakaronilaatikko. Siinä käytetään makaronia, bolognesekastiketta, kananmunaa, pekonia ja niiden päällä on valkeaa béchamelkastiketta ja raastettua juustoa.

Rosto – Penne-makaroneja tomaattikastikkeella, sienillä, porkkanoilla ja naudanlihalla. Toisinaan lihana saattaa olla myös porsasta.

Rolitos – naudanlihaviipale, jonka sisälle on piilotettu leivänmurujen, pekonin, kananmunan, oliivien, vihannesten ja yrttien muodostamaa sekoitusta. Koko komeus joko paistetaan, keitetään tai haudutetaan viinissä.

Jälkiruokina gibraltarilaiset suosivat etenkin brittiläisten tuomaa japonesaa eli kermaisella vanukastäytteellä tarjoiltavia paistettuja munkkeja, jotka kostutetaan siirapilla ja sokerilla. Ruoan kyytipojaksi valitaan joko viiniä tai olutta.