Kyproksen luoteiskärjessä sijaitseva Pafos on yksi maan suosituimpia lomakohteita. Monipuolinen Pafos tarjoaa ainekset niin täydelliseen rantalomaan kuin aimo annoksen historiaa ja kulttuuria. Pafos ja sen lähialueet ovat historiansa ansiosta saarivaltion tärkeimpiä ja kiinnostavimpia kohteita.  Rakkaudenjumalatar Afroditen kerrotaan syntyneen juuri Pafoksen aalloilla meren kuohuista ja Afrodite onkin koko kaupungin ehdoton symboli. Pitkän historian omaavalla Pafoksella on ollut asutusta jo Rooman valtakauden aikana ja se olikin aikoinaan Kyproksen pääkaupunki. Alueelta voi löytää useita mielenkiintoisia arkeologisia löytöpaikkoja, joista jokainen kertoo oman kiehtovan tarinansa.

Alueen näköaloja hallitsee upea Troodos –vuoristo ja tietenkin Välimeren turkoosit vedet. Kaupungit monet rannat ovat kaupungin ehdoton vetonaula. Suosituimpiin rantoihin lukeutuvat Coral Bay, Corallia ja Geroskipou. Nämä rannat ovat myös lapsiystävällisiä ja Pafos onkin koko perheen lomakohde. Lasten mieleen on myös vesihuvipuisto Aphrodite Water Park, jossa saa aikansa kulumaan hyvin myös perheen vanhemmat.

Vaikka Pafos tunnetaan erityisesti rannoistaan ja vesiurheilumahdollisuuksistaan, on Pafoksella paljon muutakin tarjottavaa. Kulttuurinnälkäisille on tarjolla lukuisia nähtävyyksiä, joista  ehdottomia tutustumisen arvoisia ovat Afroditen temppelin rauniot, kuninkaiden haudat, kaupungin pääkaupunkiajoilta jääneet muistomerkit ja roomalainen teatteri, josta löytyy pylväs, johon sidottuna apostoli Paavalin kerrotaan tulleen ruoskituksi.

Pafos yllättää monipuolisuudellaan ja tarjoaa jokaiselle matkailijalle jotakin. Myös muiden Kyproksen saaren lomakohteisiin tutustuminen on helppoa vuokra-autolla kierrellen.


Kommentit

Pafos — 3 kommenttia

  1. Pafos on tosi suosittu kohde, joten turistirysästä voidaan puhua. Rannat on kuitenkin kivoja, ja jostain paikoista löytyy aika rauhallisiakin. Shoppailusta en voi sanoa paljon mitään, lähinnä turistikrääsää. Toisaalta ei tule ostettua mitään turhaa, ja käyttöraha meneekin loistavaan ruokaan!

  2. Kaikkialla Välimerellä on kesäaikaan tungosta, kun me turistit rynnitään lomailemaan takuuvarman auringon alle. Pafoksenkin kohdalla fiksu siis valitsee loma-ajakseen mieluiten loppukevään tai syksyn, jolloin tunnelma on rauhallisempaa ja paikalliseen elämäänkin pystyy tutustumaan. Turistien suuren määrän vuoksi on muuten ihan luonnollista, että suurin osa kaupoista tarjoaa joko sitä turistikrääsää tai sitten normaalia kulutustavaraa. Sitä myydään, mistä on kysyntää, niinhän se kotimaassakin on. Esimerkiksi käsintehtyä keramiikkaa ja muita käsitöitä löytyy kyllä, kunhan vaan osaa niitä etsiä!

  3. Itsekin suosittelen noiden matkatoimistojen tarjoamien turistikohteiden sijaan varaamaan itse lennot ja majoituksen, jolloin pääsee nauttimaan jonkin merenrannalla odottavan ja edelleen ulkomaalaisten tuntemattoman rantakylän tai pikkukaupungin vieraanvaraisuudesta ja tunnelmasta. Silloin pääsee kokemaan sen odotetun ja välttämättömän rantaelämän lisäksi paikallista elämää ja vaihtamaan kuulumisia kyproslaisten kanssa. Jopa tarjolla oleva ruoka on laadullisesti mielestäni parempaa tuollaisissa kohteissa kuin turistien jo löytämissä. Auto kannattaa vuokrata, jotta pääsee kiertelemään nähtävyyksillä omaan tahtiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>