Pafos

Kyproksen luoteiskärjessä sijaitseva Pafos on yksi maan suosituimpia lomakohteita. Monipuolinen Pafos tarjoaa ainekset niin täydelliseen rantalomaan kuin aimo annoksen historiaa ja kulttuuria. Pafos ja sen lähialueet ovat historiansa ansiosta saarivaltion tärkeimpiä ja kiinnostavimpia kohteita.  Rakkaudenjumalatar Afroditen kerrotaan syntyneen juuri Pafoksen aalloilla meren kuohuista ja Afrodite onkin koko kaupungin ehdoton symboli. Pitkän historian omaavalla Pafoksella on ollut asutusta jo Rooman valtakauden aikana ja se olikin aikoinaan Kyproksen pääkaupunki. Alueelta voi löytää useita mielenkiintoisia arkeologisia löytöpaikkoja, joista jokainen kertoo oman kiehtovan tarinansa.

Alueen näköaloja hallitsee upea Troodos –vuoristo ja tietenkin Välimeren turkoosit vedet. Kaupungit monet rannat ovat kaupungin ehdoton vetonaula. Suosituimpiin rantoihin lukeutuvat Coral Bay, Corallia ja Geroskipou. Nämä rannat ovat myös lapsiystävällisiä ja Pafos onkin koko perheen lomakohde. Lasten mieleen on myös vesihuvipuisto Aphrodite Water Park, jossa saa aikansa kulumaan hyvin myös perheen vanhemmat.

Vaikka Pafos tunnetaan erityisesti rannoistaan ja vesiurheilumahdollisuuksistaan, on Pafoksella paljon muutakin tarjottavaa. Kulttuurinnälkäisille on tarjolla lukuisia nähtävyyksiä, joista  ehdottomia tutustumisen arvoisia ovat Afroditen temppelin rauniot, kuninkaiden haudat, kaupungin pääkaupunkiajoilta jääneet muistomerkit ja roomalainen teatteri, josta löytyy pylväs, johon sidottuna apostoli Paavalin kerrotaan tulleen ruoskituksi.

Pafos yllättää monipuolisuudellaan ja tarjoaa jokaiselle matkailijalle jotakin. Myös muiden Kyproksen saaren lomakohteisiin tutustuminen on helppoa vuokra-autolla kierrellen.