Sijainti ja ilmasto

Sharm el-Sheikh on suosittu lomakohde Egyptissä. Se sijaitsee Sinain niemimaalla Punaisenmeren rannalla. Sharm el-Sheikhin ilmasto on kuuma ja kuiva, mikä tekee siitä ihanteellisen lomakohteen ympäri vuoden. Kesällä lämpötilat voivat nousta jopa 40 asteeseen, kun taas talvella ne pysyttelevät miellyttävissä 20 asteen tuntumassa. Sateita esiintyy hyvin vähän, etenkin talvikaudella.

Rantojen kauneus

Sharm el-Sheikhin suurin vetonaula ovat upeat hiekkarannat. Koko alueella on useita rantoja, jotka tarjoavat upeat puitteet rentoutumiselle ja aurinkoa palvomiselle. Rannat ovat hienohiekkaisia ja vesi on kristallin kirkasta. Sharm el-Sheikhin rannoilla voit nauttia auringon lämmöstä, uida turkoosissa vedessä tai vain rentoutua ranta-altaalla. Rantoja löytyy eri hotellien läheisyydestä, joten voit valita juuri sinulle sopivan sijainnin ja tunnelman.

Sukellusparatiisi

Yksi Sharm el-Sheikhin suurimmista vetonauloista on sen upeat sukellusmahdollisuudet. Alueella on lukuisia sukelluskohteita, joiden upea vedenalainen maailma houkuttelee sukellusintoisia ympäri maailmaa. Punainenmeri tarjoaa upeat puitteet sukellukselle, ja sen vedenalainen elämä on uskomattoman kaunista. Voit nähdä värikkäitä koralliriuttoja, eksoottisia kaloja, merikilpikonnia ja jopa rauskuja ja haita. Sharm el-Sheikhin sukelluskeskukset tarjoavat ammattitaitoista opastusta ja varusteiden vuokrausta, joten sukelluselämys onnistuu niin aloittelijalta kuin kokeneeltakin sukeltajalta.

Sharm el-Sheikhin suosituin sukelluskohde on Ras Mohammed Marine Park, joka on yksi Punaisenmeren upeimmista sukelluskohteista. Täällä voit nähdä valtavia koralliseiniä, jyrkänteitä, merirosvolaivoja ja monenlaisia vedenalaisia otuksia. Toinen suosittu sukelluskohde on Tiran Island, joka tarjoaa upeat puitteet myös snorklaukselle. Voit nähdä värikkäitä kaloja ja koralleja aivan pinnan lähellä. Sharm el-Sheikhin alueella on myös hyviä sukellusolosuhteita hylkyjen tutkijoille, sillä alueella on useita hylkyjä, kuten Thistlegorm-hylky, joka on yksi maailman tunnetuimmista sukelluskohteista.

Vedenalaisen maailman ihmeet

Sharm el-Sheikh on yksi Egyptin suosituimmista lomakohteista etenkin sukeltajien ja snorklaajien keskuudessa. Sen kristallinkirkkaidet vedet ja upeat koralliriutat houkuttelevat vuosittain tuhansia matkailijoita ympäri maailmaa.

Yksi Sharm el-Sheikhin suosituimmista sukelluskohteista on Ras Mohammedin kansallispuisto. Tämä merenalainen paratiisi tarjoaa upeita koralliriuttoja, monipuolista merielämää sekä upotettuja hylkyjä. Snorklaajat voivat nauttia kauniista riutanäkymistä myös pinnan yläpuolella.

Toinen suosittu sukelluskohde Sharm el-Sheikhissä on Tiran-saari, joka sijaitsee Punaisenmeren luoteisosassa. Saaren ympärillä olevat koralliriutat ovat tunnettuja värikkyydestään ja eloisasta merielämästään.

Aktiviteetit ja harrastukset

Sharm el-Sheikhissä on paljon muutakin tekemistä kuin sukeltaminen ja snorklaus. Monet lomakohteet tarjoavat erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia, kuten vesihiihtoa, purjelautailua ja jet-skiä. Vedenalaisen maailman lisäksi voit tutustua myös ympäröivään maisemaan ja kulttuuriin.

Maisemasta voi nauttia esimerkiksi jeeppisafarilla, jossa pääset tutustumaan Sharm el-Sheikhin ympäröivään autiomaahan. Voit myös vierailla Beduiinikylässä ja oppia lisää paikallisesta kulttuurista. Illalla voit rentoutua perinteisessä beduiiniteltassa ja ihailla tähtitaivasta.

Jos kaipaat hieman adrenaliinia, voit kokeilla myös delfiinisafaria Sharm el-Sheikhin vesillä. Pääset uimaan delfiinien kanssa ja kokemaan unohtumattomia hetkiä näiden leikkisien eläinten seurassa. Delfiinisafari tarjoaa myös mahdollisuuden oppia lisää delfiinien käyttäytymisestä sekä niiden suojelusta.

Luontokohteet lähellä

Sharm el-Sheikh on erinomainen tukikohta myös päiväretkille lähialueen luontokohteisiin. Yksi suosituimmista retkikohteista on St. Katherine vuori, joka on osa Sinain vuoristoa. Voit kiivetä vuoren huipulle ja ihailla upeita maisemia tai tutustua St. Katherine luostariin, joka on yksi maailman vanhimmista toimivista luostareista.

Toinen suosittu päiväretkikohde on Coloured Canyon eli Värikäs Kanjoni, joka sijaitsee noin 160 kilometriä pohjoiseen Sharm el-Sheikhistä. Kanjoni on saanut nimensä upeiden kallioidensa väriskaalasta, joka vaihtelee oranssista punaiseen ja keltaiseen. Voit patikoida kanjonin läpi ja ihailla sen kauneutta.

Lähellä Sharm el-Sheikhia sijaitsee myös Dahabin kaupunki, joka tarjoaa erilaisen ilmapiirin ja maiseman verrattuna lomakohteeseen. Dahabissa voit nauttia rennosta ilmapiiristä, harrastaa vesiurheilua ja tutustua paikalliseen elämänmenoon. Voit myös vierailla Blue Hole -nimisessä sukelluskohteessa, joka on tunnettu syvyydestään ja upeasta merielämästään.

Shoppailumahdollisuudet

Sharm el-Sheikh on tunnettu monipuolisista shoppailumahdollisuuksistaan. Alueella sijaitsee useita ostoskeskuksia ja markkinoita, joissa matkailijat voivat viettää aikaa ja tehdä ostoksia.

Yksi suosituimmista ostoskeskuksista on Soho Square, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman kauppoja, ravintoloita ja viihdettä. Täältä löytyy niin kansainvälisiä merkkiliikkeitä kuin paikallisiakin tuotteita. Ostoskeskuksessa järjestetään myös säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja esityksiä.

Lisäksi Sharm el-Sheikhissä sijaitsee useita basaareja ja markkinoita, joilla voi tehdä edullisia ostoksia ja hankkia esimerkiksi paikallisia käsitöitä, koruja, mausteita ja vaatteita. Yksi suosituimmista markkinoista on Old Market, jossa kauppiaat myyvät perinteisiä egyptiläisiä tuotteita. Täällä pääsee kokemaan aidon arabian tunnelman ja neuvottelemaan hintoja.

Ravintolat ja ruokakulttuuri

Sharm el-Sheikhissä on lukuisia ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisesta ja kansainvälisestä ruoasta. Alueen ravintolatarjonta on monipuolista ja sieltä löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun.

Egyptiläinen ruoka on mausteista ja täynnä erilaisia makuja. Tyypillisiä ruokalajeja ovat esimerkiksi falafel, kebab, tabbouleh ja hummus. Vierailijoiden kannattaa ehdottomasti maistaa myös perinteisiä egyptiläisiä jälkiruokia, kuten baklavaa ja luumuja siirapissa.

Sharm el-Sheikhin ravintoloista löytyy myös kansainvälistä ruokaa tarjoavia paikkoja. Alueella on esimerkiksi italialaisia, kiinalaisia, intialaisia ja thaimaalaisia ravintoloita. Näiden ravintoloiden lisäksi alueella on myös useita mereneläviin erikoistuneita ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisesta tuoreesta kalasta.

Lähellä sijaitsevat nähtävyydet

Sharm el-Sheikhin sijainti Punaisenmeren rannalla tarjoaa matkailijoille upeita mahdollisuuksia vedenalaiseen seikkailuun. Alueen suurin vetonaula onkin sen upeat koralliriutat ja värikkäät kalat. Snorklaaminen ja sukeltaminen ovat suosittuja aktiviteetteja Sharm el-Sheikhissä, ja alueelta löytyy useita sukelluskeskuksia ja veneitä, jotka järjestävät retkiä koralliriutoille.

Sharm el-Sheikhin lähellä sijaitsee myös Sinain niemimaa ja sen upeat maisemat. Matkailijat voivat lähteä retkelle esimerkiksi Mooseksen vuorelle, joka on yksi Raamatun kuuluisimmista tapahtumapaikoista. Vuoren huipulle pääsee kävelemällä, ja sieltä avautuu upea näköala yli Sinain niemimaan.

Lisäksi Sharm el-Sheikhistä voi tehdä päiväretkiä esimerkiksi Dahabiin, joka on suosittu sukelluskohde ja tunnelmallinen pikkukaupunki. Dahabin rantakadulla voi viettää rentoa päivää rannalla, ja paikalliset ravintolat tarjoavat herkullisia ruokaelämyksiä.

Sharm el-Sheikhin lähellä sijaitsee myös erämaa-alueita ja beduiinikyliä, joissa voi tutustua Egyptin perinteiseen elämäntapaan ja kulttuuriin. Beduiinit tarjoavat usein vierailijoille teetä ja pientä purtavaa, ja heidän kanssaan voi viettää aikaa ja oppia lisää heidän elämästään ja perinteistään.