Sisilian matkakohteet

Palermo

Palermo on Sisilian pääkaupunki ja saaren kulttuurin, historian ja arkkitehtuurin keskus. Kaupungissa kannattaa vierailla esimerkiksi Palermon katedraalissa, joka on upea esimerkki normannityylisestä arkkitehtuurista. Myös Cappella Palatina, joka sijaitsee Palermon kuninkaallisessa palatsissa, on näkemisen arvoinen paikka.

Taormina

Taormina on viehättävä rannikkokaupunki, jossa yhdistyy upea luonto ja antiikin rauniot. Kaupungin kuuluisin nähtävyys on Teatro Greco, antiikin kreikkalainen amfiteatteri, josta avautuvat upeat näkymät Etnalle ja merelle.

Mount Etna

Mount Etna on Euroopan korkein ja aktiivisin tulivuori. Se tarjoaa upeat mahdollisuudet patikointiin ja vaelluksiin. Samalla voi ihailla upeita maisemia ja uuttotela-lyjä hengittäväö ilmaa.Etnasta löytyy myös hiihtokeskus, joten talvella voi hyödyntää vuoren tarjoamia mahdollisuuksia myös talviurheilussa.

Syrakusa

Syrakusa on yksi Sisilian historiallisista helmiästä ja entinen kreikkalainen siirtokunta. Kaupungissa sijaitsee mm. Parco Archeologico della Neapolis, joka tarjoaa näkymän muinaisten antiikin aikojen raunioihin, kuten kreikkalaiseen teatteriin ja Dyonysion-korkeakouluun.

Sisilian ruokakulttuuri

Arancini

Arancini on yksi Sisilian tunnetuimmista ruokalajeista. Se on paistettu riisipallo, joka voi sisältää esimerkiksi lihaa, juustoa tai kasviksia. Arancinit ovat herkullisia ja helppoja syödä matkalla.

Cannoli

Cannoli on perinteinen italialainen leivonnainen, joka koostuu rapeasta piirakasta, joka on täytetty makealla ricotta-täytteellä. Sisilian cannolit ovat erityisen kuuluisia ja herkullisia, ja ne ovat ehdoton herkku matkalla Sisiliaan.

Granita

Granita on jäädytetty jääteläjuoma, joka on suosittu erityisesti kesäisin. Sitä voi saada eri makuisena, kuten sitruunan, mantelin tai marjojen makuisena. Granita on raikas ja virkistävä herkku kuumina kesäpäivinä.

Vinkit Sisilian matkalle

Pakkaa mukaan hyvät kengät patikointiin

Pakkaa mukaan hyvät ja mukavat kengät patikointia varten, sillä Sisilia tarjoaa upeat mahdollisuudet luonnonkauniille vaelluksille esimerkiksi Etnalla tai Zingaron luonnonpuistossa.

Maista paikallisia herkkuja

Sisilialainen ruokakulttuuri on erittäin rikas ja herkullinen, joten kannattaa maistaa paikallisia ruokia ja leivonnaisia, kuten arancineja ja cannoleja.

Tutustu Sisilian historiallisiin nähtävyyksiin

Sisilian rikas historia näkyy erityisesti Palermossa ja Syrakusassa. Käy tutustumassa antiikin raunioihin ja historiallisiin rakennuksiin, kuten Palermon katedraaliin ja Syrakusan kreikkalaiseen teatteriin.

Sisilia – unohtumaton matkakohde ja viinien aarreaitta

Sisilia – suurin Välimeren saari

Sisilia, Välimeren suurin saari, on suosittu matkakohde monista syistä. Saari tarjoaa upeita maisemia, historiallisia nähtävyyksiä, herkullista ruokaa ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, erinomaisia viinejä. Sisilia on tunnettu erityisesti viinintuotantonsa laadusta ja monipuolisuudesta.

Viinialueet ja rypälelajikkeet

Sisilian viinialueita on useita ja jokaisella alueella on oma erityispiirteensä. Tunnetuimpia viinialueita ovat Etnan alue, Marsala, Pantelleria ja Vittoria. Rypälelajikkeita, joita Sisilian viinit valmistetaan, ovat esimerkiksi Nero d’Avola, Frappato, Carricante, Grillo, Zibibbo ja Catarratto.

Maistuvat viinikokemukset

Sisilian viinit tarjoavat unohtumattomia makuelämyksiä viinin ystäville. Saarella voi vierailla viinitiloilla, osallistua viinikierroksille ja maistella erilaisia viinejä. Monet tilat tarjoavat myös ruokailumahdollisuuksia ja järjestävät viinitastingeja. Viinitilavierailuilla voi tutustua viininvalmistusprosessiin ja oppia lisää Sisilian rikkaasta viinikulttuurista.

Etna DOC – ainutlaatuinen alue

Etna on yksi Sisilian tunnetuimmista viinialueista. Alueen viinit tunnetaan korkeasta laadustaan ja ainutlaatuisuudestaan. Etna DOC -viinialue sijaitsee Etnan tulivuoren rinteillä, ja vulkaaninen maaperä antaa viinille oman erityisen luonteen. Etna-viinit ovat yleensä elegantteja, hapokkaita ja aromaattisia.

Marsala – ikoninen vahvistettu viini

Marsala on Sisilian kuuluisin vahvistettu viini. Se valmistetaan paikallisesta valkoviinistä ja sekoitetaan alkoholilla. Marsalan valmistusprosessiin kuuluu myös pitkään kypsytysaika tammitynnyreissä. Marsala-viini on usein makea ja sen maku vaihtelee aina vaaleankeltaisesta tummanruskeaan. Marsala sopii erinomaisesti jälkiruokien kanssa.

Pantelleria ja Zibibbo – makean viinin paratiisi

Pantelleria on italialainen saari Sisilian lounaisrannikolla, ja se on tunnettu erityisesti makeista viineistä. Pantellerian alueen erikoisuus on Zibibbo-rypäleen käyttö viininvalmistuksessa. Zibibbo-viinit ovat makeita ja aromaattisia, ja ne sopivat erinomaisesti jälkiruoan tai juustojen kanssa nautittaviksi.

Vittoria ja Cerasuolo di Vittoria – punaviinin aarre

Vittoria on kaupunki eteläisessä Sisiliassa, ja siellä valmistetaan Cerasuolo di Vittoria -nimistä punaviiniä. Cerasuolo di Vittoria on Sisilian ainoa DOCG-luokiteltu viini, ja se on valmistettu pääasiassa Nero d’Avola- ja Frappato-rypäleistä. Viinissä yhdistyvät tummat marjat, mausteet ja hieno tanniinisuus. Cerasuolo di Vittoria sopii erinomaisesti esimerkiksi liharuokien kera.

Sisilian viinit – unohtumaton makuelämys

Sisilia ja sen viinit ovat unohtumaton kokonaisuus, joka tarjoaa matkailijoille monipuolisen ja makurikkaan elämyksen. Viinitilan vierailu Sisiliassa voi olla ikimuistoinen kokemus, jossa pääsee tutustumaan paikalliseen viinikulttuuriin ja nauttimaan herkullisista viineistä upeissa maisemissa. Sisilian viinit tuovat saaren ainutlaatuisen luonteen ja historian maisteltavaksi.

Ostokset Sisiliassa

Käsitöitä ja keramiikkaa

Sisilian kaduilla on monia pieniä putiikkeja ja markkinoita, joista voi ostaa paikallisia käsitöitä ja keramiikkaa. Sisiliasta löytyy tunnettuja keraamikkokaupunkeja, kuten Caltagirone ja Santo Stefano di Camastra, joissa voi ihailla upeita keraamisia teoksia ja ostaa niitä matkamuistoiksi. Käsityöt ja keramiikka ovat yleensä käsin tehtyjä ja koristeltuja, ja ne ovat erinomainen tapa tuoda ripaus Sisilian värikkyyttä kotiin.

Ruoka ja viini

Ruoka ja viini ovat tärkeä osa sisilialaista kulttuuria, joten Sisiliasta kannattaa ehdottomasti ostaa erilaisia herkkuja ja paikallisia viinejä. Katukauppiaiden ja markkinoiden tarjontaan voi tutustua esimerkiksi Paalbaariin kaupungissa, jossa voi maistella ja ostaa erilaisia paikallisia ruokia ja juomia. Tunnettuja sisilialaisia ruokalajeja ja herkkuja ovat esimerkiksi cannoli, arancini, caponata ja marsala-viini.

Vaatteet ja muoti

Sisilia on tunnettu myös muodista ja tyylistä, ja saarelta voi löytää monia laadukkaita vaatekauppoja ja suunnittelijoita. Erityisesti Palermo, Catania ja Taormina ovat hyviä paikkoja shoppailuun, ja sieltä löytyy sekä kansainvälisiä tuotemerkkejä että paikallisia muotitaloja. Sisilian vahva muotiperinne näkyy paikallisten asuissa ja tyylikkäissä asusteissa.

Sisustus ja design

Sisiliassa on myös paljon kauniita sisustus- ja designliikkeitä, joista voi ostaa tyylikkäitä ja ainutlaatuisia sisustustuotteita kotiin. Erityisesti Catania ja Siracusa ovat suosittuja ostospaikkoja sisustustuotteille. Sisilialaisessa sisustuksessa näkyy usein Välimeren vaikutus ja keramiikkaan panostetaan paljon. Sisiliasta kannattaakin hankkia esimerkiksi kauniita keramiikkakippoja, taidokkaasti koristeltuja mattoja tai merelliseen tunnelmaan sopivia sisustusesineitä.

Sisilialaiset herkut

Sisialialaiset herkut ja elintarvikkeet ovat loistava ostosmatkamuisto. Sisilialaiset pähkinät, kuivatut hedelmät, makeiset ja oliiviöljy ovat erityisen suosittuja tuliaisia. Matkailijat voivat vierailla paikallisilla maatiloilla ja kaupoissa, joissa myydään näitä herkkuja suoraan tuottajilta. Ostamalla paikallisia tuotteita tukee myös paikallista maataloustuotantoa ja pieniä yrityksiä. Sisilialaisen ruoan ja juoman maistaminen ja ostaminen on osa unohtumatonta Sisilia-kokemusta.

Liikkuminen Sisiliassa

Julkisen liikenteen vaihtoehdot

Sisilialla on monipuoliset julkisen liikenteen vaihtoehdot, jotka helpottavat matkailijoiden liikkumista saarella.

Kaukoliikenteessä junat ovat kätevä vaihtoehto, jos haluaa siirtyä eri kaupunkien välillä nopeasti ja mukavasti. Tärkeimmät rautatieverkoston solmukohdat Sisiliassa ovat Palermo ja Catania, joista on hyvät yhteydet muualle saarelle. Junista löytyy eri luokkia aina ensimmäisen luokan vaunuista tavallisiin lepopaikkoihin. Junaliput voi ostaa joko ennen matkaa tai junasta.

Paikallisbussit ovat myös hyvä vaihtoehto lyhyemmille matkoille sekä kaupunkien sisällä että niiden välillä. Bussien aikatauluja on hyvä tarkistaa etukäteen, sillä ne voivat vaihdella päivän aikojen ja sesonkien mukaan. Lipun voi yleensä ostaa suoraan bussista.

Autonvuokraus on suosittu tapa liikkua Sisiliassa, sillä se antaa vapauden tutkia saarta omaan tahtiin. Useimmat kansainväliset autovuokraamot ovat edustettuina saarella, ja auton voi vuokrata joko lentokentältä tai kaupungeista. On kuitenkin hyvä huomioida, että Sisilian liikenne voi olla vilkasta ja paikoin kaoottista, joten ajotaidon tulee olla hyvä.

Taksi ja taksibussit

Taksi on kätevä vaihtoehto liikkumiseen erityisesti lyhyemmillä matkoilla tai silloin, kun haluaa siirtyä suoraan paikasta toiseen ilman julkisen liikenteen aikataulujen mukaan kulkemista. Taksien hintoihin kannattaa kuitenkin tutustua etukäteen, jotta välttyy yllätyksiltä. Sisilian suuremmissa kaupungeissa on myös tarjolla taksibussipalveluja, jotka ovat edullisempi vaihtoehto isommalle ryhmälle matkailijoita.

Vuokrapyörät ja skootterit

Vuokrapyörän tai skootterin vuokraaminen on suosittu tapa liikkua kaupungeissa ja rannikkokohteissa Sisiliassa. Monissa kaupungeissa on tarjolla vuokrapyöriä, joita voi käyttää julkisten liikennevälineiden sijaan tai yhdistää niihin. Vuokrapyörien hinnoittelu vaihtelee eri kaupungeissa, ja hintaan voi sisältyä myös vakuutus sekä tarvittavat varusteet, kuten kypärä.

Skootterin vuokraaminen taas antaa mahdollisuuden tutkia Sisilian kauniita maisemia omalla nopeudella. Skootterit ovat suosittuja etenkin rannikkoalueilla, ja niitä voi vuokrata useista eri paikoista.

Kävellen ja pyörällä

Jos haluaa tutustua kaupunkeihin ja niiden nähtävyyksiin rauhallisesti ja omaa tahtia nauttien, kävellen tai pyörällä liikkuminen on hyvä vaihtoehto. Useimmat Sisilian kaupungit ovat kompakteja ja helposti käveltäviä, ja niissä on myös hyvät pyörätieverkostot. Pyöriä voi vuokrata kaupunkien vuokrapyöräpisteiltä, jotka tarjoavat kätevän tavan siirtyä paikasta toiseen.

Liikkuminen Sisiliassa on monipuolista ja vaihtoehtoja on jokaiseen makuun. Julkisen liikenteen avulla pääsee helposti kaupungeista toiseen, taksi tarjoaa mukavaa ja nopeaa kulkua ja erilaiset vuokrausvaihtoehdot antavat vapauden tutkia saaren kauneutta.

Sisilia – Kaunis ja monipuolinen matkakohde

1. Tutustu kulttuuriin ja historiaan

Sisilia on Italian suurin saari, jolla on rikas historia ja kulttuuriperintö. Saarella sijaitsee useita antiikin aikaisia arkeologisia kohteita, kuten Agrigenton temppelit ja Siracusan antiikkinen kaupunki. Voit myös tutustua saaren keskiaikaisiin linnoihin, kuten Catanian linnaan, tai vierailla Palermon barokkityylisillä kirkoilla.

2. Nauti upeista rannoista ja luonnosta

Sisilian rannat ovat upeita ja houkuttelevat auringonpalvojia ympäri maailmaa. Voit rentoutua hiekkarannoilla ja nauttia kristallinkirkkaasta vedestä esimerkiksi Cefalun tai Taorminan rannoilla. Lisäksi saarella on upeita luonnonpuistoja, kuten Zingaron luonnonpuisto ja Etnan kansallispuisto, jossa voit patikoida aktiivisen tulivuoren ympäristössä.

3. Koe herkullinen sisilialainen ruoka ja viini

Sisilia tunnetaan herkullisesta ruoastaan, ja saarella kannattaakin ehdottomasti kokeilla paikallisia erikoisuuksia. Voit nauttia tuoreista merenelävistä, kuten mustekalasta tai punaisesta katkaravusta, tai maistella paikallisia juustoja ja oliiveja. Sisilialaiset viinit ovat myös tunnettuja, ja voit vierailla viinitiloilla ja maistella erilaisia viinejä saarella.

4. Viehäty kauniista kaupungeista ja kylistä

Sisiliaan on piilotettu lukuisia kauniita kaupunkeja ja kyliä, jotka hurmaavat kävijänsä. Esimerkiksi Taormina on viehättävä pikkukaupunki, jonka keskellä kohoaa antiikkinen teatteri. Ragusa on toinen kaunis kaupunki, jossa voit ihailla barokkityylisiä rakennuksia. Lisäksi saarella on monia idyllisiä kalastajakyliä, kuten Marsala, jossa voi kokea aitoa tunnelmaa.

5. Osallistu perinteisiin juhliin ja tapahtumiin

Sisilia on tunnettu perinteisistä juhlistaan ja tapahtumistaan, joihin kannattaa osallistua matkailijana. Esimerkiksi Palermon ”Festa di Santa Rosalia” on suuri juhla, jossa kaupunki täyttyy musiikista, tanssista ja ilotulituksista. Myös ”Infiorata di Noto” -tapahtumassa Noton kaupungin kadut koristellaan tuhansilla kukilla.

Sisilia tarjoaa matkailijalle upeita elämyksiä niin kulttuurin, historian, luonnon, ruoan kuin juhlienkin saralla. Onkin syytä varata riittävästi aikaa saarella vierailuun, jotta voi nauttia sen monipuolisista aktiviteeteista ja kauneudesta.

Sisilia – ihastuttava matkakohde Italian saaristossa

Sijainti ja saapuminen Sisiliaan

Sisilia on Italian suurin saari, joka sijaitsee Välimeressä. Saarelle pääsee helposti lentäen useista Italian ja Euroopan kaupungeista. Sisiliaan voi myös saapua lauttamatkalla mantereelta esimerkiksi Napolista tai lentoasemilta Palermon tai Catanian kaupunkeihin.

Kulttuurin helmialue

Sisilia on pitkään ollut merkittävä kulttuurin keskus. Saaren historia on vaikuttanut sen arkkitehtuuriin, taiteeseen ja keittiöön. Antiikin kreikkalaiset, roomalaiset, arabialaiset ja normannit ovat kaikki jättäneet jälkensä Sisilian kulttuuriin. Saaren kaupungeista erityisesti Palermo, Siracusa ja Taormina tarjoavat mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä, museoita ja teattereita.

Monipuolisia nähtävyyksiä

Sisilian nähtävyyksien joukosta löytyy jotain jokaiselle matkailijalle. Etnan tulivuori on yksi saaren suosituimmista nähtävyyksistä. Se tarjoaa upeat maisemat, vaellusmahdollisuuksia sekä kiinnostavan sisällehautautuneen tulivuoren tutkimisen mahdollisuuden. Monreale-katedraali Palermossa on kuuluisa paitsi upeasta arkkitehtuuristaan myös hienosta mosaikistaan. Agrigenton temppelivalleilla voi tutustua antiikin aikaiseen kreikkalaiseen arkkitehtuuriin ja historiallisiin raunioihin.

Sisilian rannikot ja saaret

Sisilialla on upeita rantakohteita, jotka houkuttelevat auringonpalvojia ja vesiurheilun harrastajia. Cefalùn ja Mondellon kaltaiset lomakohteet tarjoavat kauniita hiekkarantoja ja kirkasta Välimeren vettä. Sisilian rannikolta on myös hyvät yhteydet saaren lähisaarille, kuten Egadisaarille ja saariston helmiin kutsutulle Favignanalle. Näillä saarilla voi nauttia kauniista maisemista, sukeltaa ja rentoutua rauhallisissa merenlahtien poukamissa.

Sisilian herkullinen ruokakulttuuri

Sisilialla voi nauttia herkullisista ruoka-annoksistaan, jotka ovat saaren omaa käsialaa. Tunnettuja sisilialaisia ruokia ovat esimerkiksi pasta con le sarde, cannoli ja arancini. Saaren keittiössä yhdistyvät eri kulttuurien vaikutteet, kuten arabialainen, espanjalainen ja kreikkalainen. Sisilian ravintoloissa voi myös maistella paikallisia viinejä, kuten Nero d’Avolaa ja Marsalaa.

Matkailijan vinkit

Sisiliassa kannattaa tutustua myös pienempiin kyliin ja vuoristomaisemiin, jotka tarjoavat rauhallisia hetkiä ja upeita näköaloja. Liikkuminen saarella on helppoa vuokra-autolla tai junalla. Sisilialaiset ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia, ja he mielellään auttavat matkailijoita tutustumaan saaren saloihin.

Sisilia on täynnä historiaa, upeita maisemia ja herkullista ruokaa. Saari tarjoaa matkailijoille monipuolisen loman, oli sitten kiinnostunut kulttuurista, luonnosta tai vain aurinkoisista rantapäivistä.

Sisilia – Matkailijan ruokaparatiisi

1. Perinteisiä makuja

Sisilia, Italian suurin saari, tarjoaa matkailijoilleen upean mahdollisuuden tutustua italialaiseen ruokakulttuuriin. Saaren sijainti Välimeren keskellä tekee siitä monien eri kulttuurien vaikutuspiirissä olleen alueen, ja tämä näkyy myös saaren ruokatarjonnassa. Sisilian ravintolat tarjoavat perinteisten italialaisten ruokien lisäksi myös pohjoisafrikkalaisen, kreikkalaisen ja arabialaisen keittiön herkkuja.

2. Mereen ja vuoriin perustuvaa ruokakulttuuria

Sisilian ruokakulttuuriin kuuluu vahvasti meren antimet. Saaren rannikolla kalastajat tuovat päivittäin tuoreita mereneläviä, kuten mustekalaa, katkarapuja ja sinisimpukoita, ravintoloiden tarjottavaksi. Lisäksi saarella tarjoillaan myös herkullisia kalaruokia, kuten tonnikalaa ja miekkakalaa.

Sisilian sisämaassa puolestaan viljellään runsaasti vihanneksia ja viljoja, ja siellä tarjoillaan erilaisia paikallisia pastaruokia, kuten pasta alla Norma, joka sisältää tomaattikastikkeen, munakoisoja ja ricottajuustoa. Vuoristoseudut taas ovat kuuluisia juustoistaan ja salamistaan, joista tunnetuin on pecorino-juusto.

3. Herkullisia esimerkkejä Sisilian ravintoloista

Sisilian ravintolatarjonta on laaja ja monipuolinen. Saarella on niin hienostuneita fine dining -ravintoloita kuin rennompia trattorioitakin.

Esimerkiksi Sisilian pääkaupungissa Palermossa sijaitseva Antica Focacceria San Francesco on tunnettu paikallisten herkkujen tarjoilusta. Ravintola on ollut toiminnassa jo vuodesta 1834 ja tarjoaa esimerkiksi perinteisiä arancineja – paikallisia risottopalloja, jotka on täytetty esimerkiksi lihalla, juustolla tai kasviksilla.

Toinen suosittu ravintola Palermossa on Trattoria Biondo, joka tarjoaa herkullista kotiruokaa. Täällä voi nauttia esimerkiksi pastaa erilaisilla kastikkeilla tai paikallisia erikoisuuksia, kuten alla Normaa.

Nopeaa ja herkullista ruokaa haluaville löytyy myös hyviä vaihtoehtoja. Esimerkiksi Palermon keskustassa sijaitseva Rosticceria Santoro tarjoaa erilaisia paikallisia ruokalajeja mukaan otettavaksi. Täältä voi ostaa esimerkiksi erilaisia pizzoja, calzoneja ja arancineja.

4. Viinitilat ja -baarit

Sisilia on myös tunnettu laadukkaista viineistään. Saarella viljellään muun muassa Nero d’Avolaa, joka on yksi Italian suosituimmista punaviinirypäleistä. Viinitiloilla järjestetään viinitastingeja, joissa voi tutustua saaren viineihin ja niiden valmistukseen.

Sisilian kaupungeissa on myös viinibaareja, joissa voi nauttia paikallisia viinejä ja maistella erilaisia juustoja sekä muita suolapaloja. Esimerkiksi Cataniassa sijaitseva Enoteca Buononato on suosittu viinibaari, jossa voi kokea aitoa sisilialaista tunnelmaa.

5. Herkuttele Sisilian ravintoloissa

Sisilia on todellinen ruokaparatiisi, jossa voit herkutella sekä perinteisillä italialaisilla ruuilla että saaren omilla erikoisuuksilla. Kokeile erilaisia pastaruokia, tuoreita mereneläviä ja maistuvia viinejä, ja anna makunystyröidesi viedä sinut matkalle Sisilian parhaisiin ravintoloihin.

Sisilia ja sen Historia

Antiikin aika

Sisilia on yksi Italian suurimmista saarista ja sillä on rikas ja monimuotoinen historia. Antiikin aikana se oli tärkeä kauppapaikka ja sen hyvä sijainti Välimerellä teki siitä halutun alueen muun muassa kreikkalaisille, roomalaisille ja karthagolaisille. Kreikkalaiset perustivat useita kaupunkeja saarelle, kuten Syrakusa, Agrigento ja Selinunte, jotka nykyään ovat merkittäviä arkeologisia kohteita ja suosittuja matkailukohteita.

Keskiaika ja normannit

Keskiajalla Sisilia joutui monien valloittajien, kuten saraseenien, normannien ja myöhemmin aragonilaisten, hallintaan. Normannien hallitessa saarta (11. ja 12. vuosisadalla) rakennettiin useita upeita katedraaleja, linnoja ja palatseja, joista normannitagoten tyylinen Catacombs of Cappuccini Monastery Palermossa on merkittävä esimerkki.

Renessanssi ja barokki

Renessanssin aikana Sisilian taide ja arkkitehtuuri kukoistivat. Monissa kaupungeissa, kuten Noto, Catania ja Ragusa, on säilynyt upeita barokkityylisiä rakennuksia, joita voi ihailla edelleen. Noto on jopa listattu UNESCOn maailmanperintökohteeksi barokkikaupunkina.

Viimeaikaiset tapahtumat

Sisilia oli tärkeässä roolissa Italiassa toisen maailmansodan aikana, ja saari kärsi laajoista pommituksista ja taisteluista liittoutuneiden joukkojen ja akselivaltojen välillä. Jälkikäteen Sisilia pääsi nauttimaan uudelleenrakennuksesta ja kehittyi uudeksi talouskeskukseksi Välimeren alueella.

Nykyään Sisilia on suosittu matkailukohde sen upeiden rantojen, historiallisten nähtävyyksien, herkullisen ruoan ja viinien ansiosta. Saarilla voi vierailla lukuisissa antiikin aikaisissa raunioissa, katedraaleissa, linnoissa ja palatseissa, jotka kertovat saaren monista historiallisista vaiheista.

Sisilian kaupungeista löytyy myös runsaasti kulttuuria ja viihdettä, kuten teattereita, oopperataloja, museoita ja gallerioita. Palermo, saaren pääkaupunki, tarjoaa vilkkaan kaupungin tunnelman, mutta myös upeita historiallisia kohteita, kuten Cappella Palatina ja Norman Palace.

Saaren luonto tarjoaa myös paljon mahdollisuuksia aktiviteetteihin. Sisiliassa voi kävellä Etnan tulivuorella tai tutustua saaren lukuisiin kansallispuistoihin, kuten Zingaron luonnonpuistoon, jossa voi patikoida ja ihailla upeita maisemia.

Kaiken kaikkiaan Sisilia on kiehtova matkakohde, jossa yhdistyy rikas historia, upeat maisemat ja herkullinen ruoka. Sinne kannattaa matkustaa niin kulttuurinnälkäisille, seikkailunhaluisille kuin rentoutumista kaipaavillekin matkailijoille.

Sisilia – Unohtumaton matkakohde

Majoitus Sisiliassa

Hotellit

Sisilia on yksi Italian suosituimmista matkakohteista, ja saarella on laaja valikoima erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Suurimmista kaupungeista kuten Palermo, Catania ja Taormina löytyy runsaasti kansainvälisiä hotelleja eri hintaluokissa. Hotellit tarjoavat mukavuutta ja palveluja, ja useimmista löytyy myös ravintolat sekä uima-altaat.

B&B- ja agroturismomajoitukset

Jos haluat kokea aitoa sisilialaista tunnelmaa, kannattaa valita yöpymispaikaksi bed & breakfast tai agroturismomajoitus. Näissä majoituksissa pääset tutustumaan sisilialaiseen elämäntapaan ja nauttimaan paikallisten emäntien herkullisista aamiaistarjoiluista. Agroturismomajoitukset ovat usein maatilojen yhteydessä, ja niissä voit päästä osallistumaan maatilan toimintaan esimerkiksi viinien ja oliiviöljyn valmistuksen parissa.

Loma-asunnot

Jos matkustat Sisiliaan pidemmäksi aikaa tai haluat enemmän tilaa ja vapautta, voit vuokrata loma-asunnon. Saarelta löytyy monia viehättäviä huviloita ja mökkejä, joista voit valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Loma-asunnoilla on yleensä oma piha tai puutarha, jossa voit nauttia auringosta ja kauniista maisemista.

Hostellit ja retkeilymajoitukset

Sisiliassa on myös hyvä valikoima hostelleja ja retkeilymajoituksia, jotka sopivat erityisesti budjetin matkailijoille. Näissä majoituksissa voit yöpyä edullisesti ja tutustua samalla muihin reppumatkaajiin ympäri maailmaa. Saarella on myös useita retkeilyalueita, joissa voit majoittua teltassa tai vuokrata pieniä mökkejä.

Airbnb

Yhä suositumpi majoitusvaihtoehto Sisiliassa on Airbnb, josta voit vuokrata paikallisten asuntoja tai huoneita. Airbnb tarjoaa usein edullisia majoitusvaihtoehtoja eri puolilla saarta, ja voit valita itsellesi sopivan paikan läheltä haluamiasi nähtävyyksiä.

Majoitus Sisiliassa – Varaaminen ja vinkit

Varaa ajoissa

Sisilia on suosittu matkakohde, joten majoituksen varaaminen kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen varsinkin sesonkiaikaan. Näin varmistat itsellesi parhaan mahdollisen majoituksen ja vältät turhat stressit ennen matkaa.

Tutki arvosteluja

Ennen majoituksen varaamista kannattaa lukea muiden matkailijoiden arvosteluja eri majoitusvaihtoehdoista. Näin saat hyvän käsityksen majoituksen laadusta ja palveluista, ja voit valita juuri sinulle sopivan vaihtoehdon.

Hyödynnä tarjouksia

Monet matkailupalvelut tarjoavat alennuksia ja tarjouksia eri majoitusvaihtoehdoista. Kannattaa seurata näitä tarjouksia ja hyödyntää niitä matkabudjettia säästäen.

Varmista hyvä sijainti

Kun valitset majoitusta Sisiliassa, kiinnitä huomiota myös sijaintiin. Jos haluat tutustua saaren eri kohteisiin, kannattaa valita majoituspaikka keskeiseltä alueelta, josta on hyvät yhteydet muihin kaupunkeihin ja nähtävyyksiin.

Sisilia tarjoaa monipuolisia ja unohtumattomia matkakokemuksia, ja oikeanlaisen majoituksen avulla voit tehdä matkastasi vieläkin ikimuistoisemman. Valitse itsellesi sopiva majoitusvaihtoehto ja nauti kauniista maisemista, historiasta ja sisilialaisesta vieraanvaraisuudesta.

Lisää lukemista Sisiliasta

Wikipedia: Sisilia – https://fi.wikipedia.org/wiki/Sisilia Wikipedia on yleisesti tunnettu avoimesta sisällöstään ja lähteidensä tarkistettavuudesta.

Lonely Planet – Sisilia – https://www.lonelyplanet.com/italy/sicily Lonely Planet on matkaoppaiden tunnettu julkaisija, ja sen Sisilia-osio voi tarjota matkailutietoa ja vinkkejä.

Britannica – Sisily – https://www.britannica.com/place/Sicily-island-Italy Britannica on tunnettu yleisestä tietosanakirjastaan, ja heidän Sisilia-osiostaan voi löytyä asiantuntevaa tietoa.

The Local Italy – Sisilia – https://www.thelocal.it/tag/sicily The Local Italy on uutissivusto, joka tarjoaa ajankohtaista tietoa Italiasta ja Sisiliasta.

ItalyGuides.it – Sisilia – https://www.italyguides.it/en/sicily ItalyGuides.it tarjoaa matkailutietoa ja opastettuja kierroksia Sisiliasta ja muista Italian alueista.

Archaeological Area of Agrigento – https://www.parcovalledeitempli.it/en/ Tämä on Agrigenton arkeologisen alueen virallinen verkkosivusto, joka tarjoaa tietoa antiikin ajoista ja temppeleistä.

Sicily Tourism – https://sicilytourism.info/en/ Sicily Tourism on matkailusivusto, joka tarjoaa tietoa Sisilian matkakohteista ja nähtävyyksistä.