Barcelona

Rento Barcelona

 

Barcelona lomakohteena on Koillis-Espanjassa sijaitsevan Katalonian pääkaupunki sekä Espanjan toiseksi suurin kaupunki. Tyypillisen eurooppalainen Barcelona on loistava kaupunkilomakohde toreineen, museoineen, kirkkoineen ja ravintoloineen, mutta se soveltuu loistavasti myös rantalomailuun. Vaikka Barcelonan rannat voivat olla ajoittain hälyisiä, niitä pidetään kuitenkin maailman parhaina. Niillä kannattaa kävellä varovasti, sillä hiekka on laadultaan karkeaa ja teräväkivistä. Rantakausi alkaa maaliskuulla ja jatkuu aina marraskuulle asti. Barcelonan viralliset kielet ovat katalaani ja espanja, mutta useimmat opasteet ja tienviitat on kuitenkin merkitty vain katalaaniksi. Silti espanjalla pärjää kaupungissa hienosti, ja turisteja puhutellaankin usein vain espanjaksi. Lisäksi turistialueiden kaupoissa sujuvaa asiakaspalvelua saa myös englanniksi.

Barcelonassa liikkuminen on helppoa. Kaupungin metroverkosto on luotettava, ja sillä pääsee halutessaan kauemmaskin suurkaupungin hälinästä. Lisäksi bussifirma Barcelona Bus Turísticilla pääsee kätevästi kaikkiin turistikohteisiin. Bussit kulkevat kolmea eri linjaa, ja kyytiin voi nousta tai hypätä pois missä itse haluaa. Bussit ovat kaksikerroksisia, ja kuulokkeilla voi kuunnella matkan aikana selostusta monella eri kielellä. Bussilinjojen kartan saa ostoskeskuksista tai kaupungin joukkoliikenteen palvelupisteistä. Niistä voi kysellä myös erilaisia bussikortteja, mikäli aikoo matkustaa bussilla enemmänkin. Barcelonassa skootterin ja pyörän vuokraaminen onnistuu myös kätevästi.

Barcelonan päänähtävyys on Antoni Gaudín suunnittelema roomalais-katolinen kirkko Sagrada Família. Pitkät jonot voi välttää varaamalla liput etukäteen netissä ja noutamalla ne paikan päällä. Kaupungin museot, kuten luonnontieteellinen museo Museu Blau, tiedemuseo CosmoCaixa sekä modernin taiteen museo Can Framis Museum ovat myös vierailemisen arvoisia. Jos matkalle lähtee lasten kanssa, Tibidabon huvipuistossa aika kuluu varmasti. Turistialueilla syöminen on usein kallista, joten kannattaa rohkeasti kokeilla paikallisten suosimia edullisempia ruokapaikkoja. Barcelonassa kannattaa myös ehdottomasti maistaa kojuissa myytäviä vohveleita.

Barcelona infoa enemmän edellä olevasta linkistä. Barcelonan viralliset(?) verkkosivut löytyvät tuolta, valitettavasti vain espanjaksi, englanniksi, ranskaksi ja katalaaniksi.