Monipuolinen Mallorca

Välimerellä sijaitseva ja Espanjalle kuuluva Mallorca on Baleaarien saariryhmän suurin saari ja yksi eurooppalaisten pakettimatkailijoiden ehdottomista suosikkikohteista. Saari on tunnettu erityisesti valkohiekkaisista rannoistaan ja kirkkaasta vedestään, unohtamatta sen ainutlaatuista luontoa vuoristoineen ja oliivipuineen. Paras ajankohta matkustaa Mallorcalle on loppukevät tai alkukesä, jolloin keskimääräinen lämpötila saarella on noin +25 astetta.

Useat eurooppalaiset halpalentoyhtiöt lentävät Palma de Mallorcalle päivittäin. Hieman erilaista matkustustapaa harkitseva voi halutessaan matkustaa saarelle myös lautalla Espanjan rannikkokaupungeista, kuten Valenciasta tai Barcelonasta. Mallorcan saarella bussiyhteydet ovat melko kattavat useimmissa paikoissa, mutta toisinaan linjat saattavat kulkea harvakseltaan ja sunnuntaisin eivät lainkaan. Siksi suositeltavampi vaihtoehto on auton vuokraaminen, joka onnistuu useimmissa Mallorcan turistikohteissa hyvin kätevästi. Autolla pääsee tutkimaan hieman syrjäisempiäkin paikkoja, joihin saaren julkisilla kulkuneuvoilla ei välttämättä pääse. Auto kannattaa ehdottomasti varata netissä jo ennen matkaa tai vaihtoehtoisesti lentokentällä Mallorcalle saavuttaessa. Paikan päällä vuokraaminen on yleensä huomattavasti kalliimpaa ja jonoa riittää. Mallorcalle matkustaessa muilla Baleaarien saariryhmän saarilla vierailu ei ole lainkaan mahdottomuus, sillä Mallorcalta voi matkustaa laivalla myös Ibizalle tai Menorcalle.

Mallorca on loistava kohde harrastusmahdollisuuksia kaipaavalle, sillä siellä aika kuluu helposti mm. patikoidessa, pyöräillessä, kalliokiipeillessä, purjehtiessa tai golfia pelaten. Mallorcalla kannattaa ehdottomasti ottaa ilo irti myös edullisesta ruoasta: pääkaupungin Palma de Mallorcan rennoissa ja lapsiystävällisissä ravintoloissa voi syödä erittäin hyvin alle 30 eurolla. Saaren yöelämä keskittyy myös pääosin Palmaan. Pääkaupungissa ollessaan kannattaa samalla vierailla sen päänähtävyydessä, Antoni Gaudín suunnittelemassa kauniissa Palman katedraalissa. Mikäli turistirysät tai kaupungin vilinä eivät houkuttele, Mallorcalla voi myös vuokrata mökin tai loma-asunnon syrjäisemmältä alueelta suhteellisen edullisesti. Rauhallisempaa lomaa kaipaavalle suositeltavia kohteita Mallorcalla ovat Alcudian pikkukaupunki sekä kaakkoisrannikolla sijaitseva Cala D’Or.


Kommentit

Mallorca — 1 kommentti

  1. Mallorcalla kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni nousuvrajon kyydissä liitelyä, mahtava kokemus! Hintavahan tuo aktiviteetti oli, muistaakseni sellaiset reilu 25 euroa reilu puolituntinen, mutta tuli katsella maisemia kotkan näkökulmasta. Kyydissä meitä oli samalla hintaa muuten kylläkin kaksi kaverusta, joten jaettuna se ei sittenkään ollut kamala lovi lomakassaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>