Dubrovnik on viehättävä matkakohde Kroatiassa, tunnettu upeasta vanhastakaupungistaan ja upeasta Adrianmeren rannikostaan. Dubrovnikin nähtävyydet houkuttelevat vuosittain lukuisia matkailijoita ympäri maailmaa.

Dubrovnikin vanhakaupunki on kuin aikamatka keskiajalle. Sen muurit ja kujat lumoavat kävijät heti ensi hetkestä lähtien. Käveleessäsi vanhassa kaupungissa näet upeita arkkitehtonisia mestariteoksia, kuten Stradun-pääkatua, joka on täynnä kauppoja, ravintoloita ja historiallisia rakennuksia. Vanhankaupungin muurit tarjoavat upeat näkymät sekä kaupunkiin että Adrianmerelle, ja patikoimalla muureilla voit todella kokea Dubrovnikin kauneuden.

Yksi Dubrovnikin tunnetuimmista nähtävyyksistä on Rectorin palatsi, joka toimi aikoinaan kaupungin hallintokeskuksena. Palatsi on hyvin säilynyt ja siinä voi ihailla upeaa arkkitehtuuria ja taidetta. Dubrovnikin katedraali on myös vierailun arvoinen paikka, jossa voit nähdä arvokkaita taide-esineitä ja upean kirkon sisustuksen.

Dubrovnikin ulkopuolella sijaitsee myös mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Esimerkiksi Lokrumin saari on lyhyen venematkan päässä ja tarjoaa kauniita rantoja ja vehreitä puistoja. Voit myös tutustua Trstenoon, joka on tunnettu kauniista Arboretumistaan ja upeista puutarhoistaan.

Dubrovnikin nähtävyydet tarjoavat upeaa historian ja kulttuurin sekoitusta, ja kaupunki on varmasti unohtumaton matkakohde. Viehättävä vanhakaupunki muistineen, kauniit rannat ja kiehtovat nähtävyydet tekevät Dubrovnikista monipuolisen ja kutsuvan matkakohteen.

1. Vanhakaupunki: Dubrovnikin Vanhakaupunki on aito keskiaikainen helmi, joka on listattu myös UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Siellä voi ihailla kauniita kivitaloja, kapeita kujia ja historiallisia nähtävyyksiä. Vanhankaupungin linnamaiset muurit suojaavat kaupunkia ja tarjoavat upeita näkymiä Adrianmerelle.
2. Dubrovnikin kaupunginmuuri: Dubrovnikin kaupunginmuuri on yksi maailman parhaiten säilyneistä keskiaikaisista muureista. 2 kilometriä pitkä muuri kiertää koko Vanhankaupungin ja siihen kuuluu useita torneja ja portteja. Muurin päältä avautuu upeat näkymät sekä kaupunkiin että merelle.
3. Katedraali: Dubrovnikin katedraali, Pyhän Tuomaan katedraali, sijaitsee Vanhankaupungin sydämessä. Katedraali on rakennettu romaanis-goottilaiseen tyyliin ja sen kauniit freskomaalaukset ja alttaritaulu ovat näkemisen arvoisia.
4. Sponzan palatsi: Sponzan palatsi on Dubrovnikin Vanhankaupungin keskusaukion ympärillä sijaitseva renessanssi-tyylinen rakennus. Palatsi toimii tänä päivänä kulttuuritapahtumien ja konserttien näyttämönä.
5. Rectorin palatsi: Rectorin palatsi on Dubrovnikin Vanhankaupungin tärkein historiallinen rakennus. Palatsia käytettiin aikoinaan kaupungin hallintorakennuksena ja nykyään se toimii historiallisena museona.
6. Jesuiitat luostari: Jesuiitat luostari on kuuluisa Dubrovnikin Vanhankaupungin nähtävyys. Luostarin kirkolla on komeat barokkityyliset sisätilat ja sen vieressä sijaitsevasta tornista avautuvat upeat näkymät kaupunkiin.
7. Luostarin apteekki: Dubrovnikin Vanhankaupungin luostarin apteekki on yksi maailman vanhimmista apteekeista. Sitä pidetään edelleen toiminnassa ja siellä voi tutustua vanhoihin lääkepurkkeihin ja yrtteihin.
8. Franjevačka luostari: Franjevačka luostari on keskiaikainen munkkiluostari, joka sijaitsee Dubrovnikin Vanhankaupungin lähellä. Luostarissa voi vierailla ja ihailla sen kauniita puutarhoja ja goottilaista arkkitehtuuria.
9. Stradun-katu: Stradun-katu, eli pääkatu, on Dubrovnikin Vanhankaupungin keskeisin kävelykatu. Täällä voi nauttia kaupungin tunnelmasta, tehdä ostoksia ja nauttia paikallisista ravintoloista.
10. Kuvasilta: Kuvasilta on kaunis kivisilta, joka yhdistää Dubrovnikin Vanhankaupungin ja Lovrijenacin linnoituksen. Silta tarjoaa upeat näkymät merelle ja kaupungin kattojen ylle.
11. Pile-portti: Pile-portti on Vanhankaupungin tärkein sisäänkäynti ja se sijaitsee lähellä Pilen-aukiota. Portin edustalla seisoo kaksi suurta ”spižiriä”, eli suolakiveen hakattuja tornitaloja, jotka ovat peräisin 1400-luvulta.
12. Lovrijenacin linnoitus: Lovrijenacin linnoitus on Dubrovnikin Vanhankaupungin viereisellä saarella sijaitseva historiallinen linnoitus. Se tarjoaa upeat näkymät Vanhankaupungin suuntaan ja on suosittu käyntikohde matkailijoiden keskuudessa.

Dubrovnik on ehdottomasti vierailun arvoinen matkakohde, joka tarjoaa unohtumattomia kokemuksia. Tämä kaunis ja historiallinen kaupunki Kroatian rannikolla hurmaa kävijänsä upealla arkkitehtuurillaan, kulttuuritarjonnallaan ja upeilla näköaloillaan. Dubrovnikin nähtävyydet tarjoavat jokaiselle jotakin, oli kyse sitten historiasta kiinnostuneista, kulttuuria rakastavista tai luonnosta nauttivista matkailijoista.

Niille, jotka haluavat tutustua kaupungin historialliseen osaan, Vanhaankaupunkiin, tarjoamme kattavan listan nähtävyyksistä ja niiden tärkeimmistä tiedoista. Voit käydä merkittävissä kohteissa, kuten kaupunginmuurissa, Stradun-kävelykadulla, tai ihailla upeita kirkkoja, kuten St. Lawrence -kirkkoa tai Sponzan palatsia.

Dubrovnikin nähtävyydet eivät kuitenkaan lopu Vanhaankaupunkiin. Voit tutustua myös Franciscan luostariin, jossa voit nähdä upeita taidekokoelmia ja vierailla Raamatun museossa. Kaupungissa on myös mielenkiintoisia museoita, kuten Historian museo ja Morskan museo.

Jos olet luonnonystävä, suosittelemme vierailemaan Lokrumin saarella, jossa voit ihailla kaunista luontoa ja rentoutua rauhallisessa ympäristössä. Saarella sijaitsee myös Game of Thrones -sarjan kuvauspaikkoja, mikä tekee vierailusta erityisen jännittävän.

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi Dubrovnikiin ja toivomme, että nautit täysin siitä, mitä kaupungilla on tarjota. Muista jakaa kokemuksiasi sosiaalisessa mediassa ja kommentoida tällä sivulla tai sivustoillamme. Haluamme kuulla mielipiteesi ja auttaa muita matkailijoita löytämään parhaat nähtävyydet Dubrovnikissa. Hyvää matkaa!