Malta

Mahdollisuuksien Malta

Maltaa on perinteisesti pidetty pakettimatkailijoiden helppona vakiokohteena, mutta maa tarjoaa monia vaihtoehtoja myös hieman erilaista lomaa kaipaaville. Maltan kesät ovat miltei poikkeuksetta kuivia ja kuumia, ja rantakausi kestää tyypillisesti huhtikuusta lokakuun loppuun. Maltalla voi sukeltaa vuoden ympäri, ja kohde on siksi täydellinen erityisesti vesiurheilun ystäville. Pääkaupungissa Vallettassa historialliset ja modernit elementit kohtaavat: siellä on paljon museoita ja kulttuuritarjontaa, mutta ostosmahdollisuudet ovat myös kiitettävät. Kaupungista löytyy myös muuta mielenkiintoista tekemistä, esimerkiksi joka kesä järjestettävät viinifestivaalit, joissa 10 euron kuppia saa täyttää rajattomasti. Erityisesti tanssista kiinnostuneille Vallettan helmi-maaliskuussa järjestettävä karnevaalitapahtuma on ehdoton elämys.

Maltalle matkustaminen on vaivatonta maan Schengen –jäsenyyden vuoksi: rahaa ei tarvitse vaihtaa ja matkustamiseen riittää EU –alueen henkilökortti tai passi. Ryanairilla Maltalle voi lentää edullisesti suoraan monista Euroopan kaupungeista, kuten Lontoosta, Dublinista ja Tukholmasta. Iso-Britanniasta Maltalle voi halutessaan matkustaa myös laivalla, mutta lentomatkustus on huomattavasti edullisempi ja mukavampi vaihtoehto. Vaikka julkisen liikenteen käyttö on Maltalla edullista verrattuna Euroopan keskimääräiseen hintatasoon, matkasta saa kuitenkin enemmän irti liikkumalla autolla. Auton vuokraaminen Maltalla on suhteellisen halpaa ja siten liikkuminen maan saarilla on hieman vaivattomampaa. Auto kannattaa varata jo ennen maahan saapumista.

Maltalla pärjää hyvin englannilla, ja tarvittaessa paikalliset ymmärtävät myös italiaa ja jonkin verran ranskaa. Muutama hyödyllinen maltan kielinen fraasi kannattaa matkaa varten tietysti opetella. Maltalaiset ovat tunnetusti ystävällisiä, ja heiltä kannattaakin rohkeasti kysyä neuvoa. Maltalaisten luonteelle tyypillinen kovaääninen puhe saattaa varsinkin pohjoismaalaisen korvaan kuulostaa huutamiselta, mutta sitä ei tarvitse säikähtää. Vaikka Maltaa pidetään yleisesti melko turvallisena maana, siellä kannattaa kuitenkin noudattaa erityistä varovaisuutta varsinkin öisin liikkuessa. Lisäksi hintoja kannattaa vertailla rauhassa, sillä turisteja usein yliveloitetaan häikäilemättä.

Malta verkossa:

  • saaret: Malta – Saaria käsittelevä sivusto esittelee Maltaa
  • malta24.net – asiantuntevat sivut Maltalta (englanniksi, ruotsiksi ja suomeksi)

Uutta: Lisätty artikkeli maltalainen ruoka.