Makaskan Riviera sijaitsee Dalmatian rannikkolla. Makarskan Riviera on kuulu kauneudestaan. Rannikolla on edelleen aistittavissa venetsialaisten jai itävaltalaisten vuosisatojen saatossa jättämä perintö. Täällä lomaillaan huikeissa maisemissa, mahtavan Biokovovuoren juurella, Euroopan puhtaimpiin lukeutuvan Adrianmeren rannalla.

Voit valita hotelisi vilkkaasta Makarskan pikkukaupungista tai neljän kilometrin päässä sijaitsevasta kuvan kauniista Tucepin kylästä. Molemmissa rantaelämästä nautitaan pitkillä, syvänvihreiden pinja puiden reunustamilla pikkukivirannoilla. Sukeltajat ja snorklaajat viihtyvät kristallinkirkkaissa vesissä, patikoijat vehreillä vuorenrinteillä.

Makarskan ilta on täynnä ohjelmaa. Maistele Dalmatian keittiön erikoisuuksia jossain pittoreskin Vanhankaupungin tunnelmallisessa ravintolassa tai herkuttele pyyntituoreilla merenantimilla rantakadun ulkoilmaravintolassa. Tudepin ilta huokuu tunnelmaa, parhaimmillaan sen kokee rantakadun viihtyisissä terassiravintoloissa.

Uimarantoja

Makarskan Rivieran ranta jatkuu kymmenien kilometrien pituisena. Makarskan ja Tucepin pikkukivirannat ovat noin kolmen kilometrin pituisia. Aurinkotuoleja ja -varjoja saa vuokrattua. Rantojen lähellä on baareja ja ravintoloita.

Harrastuksia

Makarskan ja Tucepin kirkkaissa vesissä on monipuoliset vesiurheilumahdollisuudet, kuten sukellus- ja snorklaus mahdollisuudet. Tucepissa on sukelluskeskus. Läheisellä Biokovovuorella on merkittyjä patikointireittejä. Maastopyöriä vuokrataan. Makarskassa on sukelluskeskus sekä tenniskeskus, jossa on 2 sisäkenttää ja 8 massakenttää.

Ravintolat ja ruoka

Molempien kohteiden rantakaduilla on lukuisia baareja, ulkoilmaravintoloita ja -kahviloita. Edullisissa tavernoissa tarjoillaan Kroatian keittiön antimia ja dalmatialaisia perinneruokia, muun muassa ilmakuivattua kinkkua. Monissa kalaravintoloissa herkutellaan pyyntituoreilla merenantimilla. Myös Makarskan Vanhassakaupungissa on useita kokeilemisen arvoisia ravintoloita.

Iltaohjelma

Makarskassa iltaa vietetään rantakatujen terasseilla ja baareissa, joista monissa soi musiikki. Kaupungissa on myös muutama disko. Vanhankaupungin Kadicin aukion läheisyydessä on suosittuja ulkoilmabaareja. Tucepissa iltaa istutaan rantakadun ja sataman ravintoloiden viihtyisillä terasseilla. Monissa hotelleissa on iltaohjelmaa ja niiden läheisyydestä löytyy myös baareja ja ulkoilmadiskoja.

Ostokset

Molempien kohteiden rantakaduilla on paljon myyntikojuja, joissa on tarjolla lähinnä rantavaatteita ja -varusteita. Makarskan sataman tuntumassa on ostoskeskus ja kauppoja, myös Vanhassa-kaupungissa on pikkuputiikkeja. Tudepin keskustassa on supermarketti ja rantakadulla pikku liikkeita. Suosittuja tuliaisia ovat mm. laventeli, oliiviöljy, juustot ja ilmakuivattu kinkku. Monet lähtevät ostosretkelle Splitin, missä on monipuolisemmat ostosmahdollisuudet.

Liikkuminen

Makarskan bussiasemalta on hyvät yhteydet mm. Splitiin la Dubrovnikiin. Lautat ja kantosiipialukset kulkevat Makarskasta Brain saarelle ja läheisestä Drvenikistà Hvarin saarelle. Tucepista lähtee bussi Makarskaan puolen tunnin välein.

Esimerkkejä retkistä

Näitä voit varata oman matkajärjestäjän kautta jolloin retkien opastus on suomeksi. Halvemmalla saa ostettua retken jos luottaa paikallisiin matkatoimistoihin. Tällöin opastus on englanniksi. Retken pystyy varaamaan netin kautta jolloin voi vertailla hintoja ja jopa lukea aiemmin retkillä käyneiden kokomuksia.

Split

Vanhankaupungin nähtävyydet. Tutustutaan kävellen Splitin Vanhankaupungin tärkeimpiin nähtävyyksin, mm. Diocletianuksen palatsiin. Vapaa-aikaaostoksiin. Käydään myös vanhassa merirosvoistaan kuulussa Omisin kaupungissa.

Krkan kansallispuisto

Luonnonrikkauksien lumoa. Tutustutaan Krkan kansallispuistoon, missä nähdään kuuluisat Krkan vesiputoukset. Vapaa-aikaa oma-toimiseen kiertelyyn ja uintiin kirkasvetisessä joessa. Käydään myös Unescon kohteisiin kuuluvassa Trogirin kaupungissa

Mostar

Adrianmeren maisemista Neretvajoen rannoille. Matkataan naapurivaltioon Bosnia ja Hertsegovinaan, jossa tehdään kävelykierros sodan aikana kahtia jakautuneen Mostarin kujilla. Nähdään entiseen loistoonsa kunnostettu Mostarin kaarisilta. Ajetaan bussilla Bulevar katua seurannutta taistelulinjaa pitkin ja käydään kaupungin kristityllä puolella. Retkellä pitää olla passi mukana.