Malaga

Pyöräillen Malagalla

Malaga on Espanjassa Andalusian alueella sijaitseva välimerellinen kaupunki, joka tunnetaan myös espanjalaisen taiteilijan Pablo Picasson synnyinpaikkana. Halpalentoyhtiöiden suorat lennot Malagalle Euroopan eri kaupungeista eivät ole kovin kalliita, ja Suomesta sinne lentää luultavasti edullisimmin Ryanairilla Tampere-Pirkkalan lentoasemalta. Malagan kaupunkiin pääsee lentokentältä kätevimmin puolen tunnin välein kulkevalla bussilla. Vaikka taksilla liikkuminen on jonkin verran nopeampaa, niitä tulisi kuitenkin välttää, sillä minimaksu on yleensä 20 euroa riippumatta matkan pituudesta. Malagalla majoitusvaihtoehdot ovat todella monipuoliset, joten jokaiselle lomabudjetille löytyy varmasti sopiva yöpymispaikka.

Malaga on kerrassaan loistava lomakohde pyöräilystä innostuneille. Pyöräily on nimittäin ollut paikallisten suuressa suosiossa erityisesti viime aikoina, ja kaupungin lukuisilla uusilla ja hyväkuntoisilla pyöräteillä liikkuminen on helppoa ja leppoisaa. Malagan kauniiseen vanhaankaupunkiin pääseekin vain pyörällä tai kävelemällä, ja rantabulevardi sekä satama ovat nykyisin moottoriajoneuvoilta kokonaan suljettu. Päiväretkeä suunnittelevan pyöräilijän kannattaa tutustua turistien suosimaan reittiin Malagalta Torremolinokseen. Malagalla on kuitenkin myös loistavat bussi- ja junayhteydet, joiden ansioista Andalusian alueen lähikylien ja pikkukaupunkien tutkiminen onnistuu myös yllättävän vaivattomasti.

Malagan päänähtävyyksiin lukeutuvat Alcazaban linna sekä vanhan roomalaisen teatterin rauniot. Lisäksi kaupungin museotarjonta on valtava, ja niistä kenties suosituin ja vierailemisen arvoisin on Picasson nimikkomuseo Museo Picasso Málaga. Kaupunki sopeutuu lomakohteena lostavasti myös urheilullisemmalle lomailijalle, sillä Malagan monipuoliset maisemat tarjoavat loistavat puitteet kaikentasoisille kiipeilijöille aloittelijasta kokeneempiin. Rantalomalle lähteneen on vaikea olla jossakin vaiheessa päätymättä La Malaguetan suurelle ja hälyisälle rannalle, mutta kaupungin rantaviivaa pitkin kävelemällä voi löytää hieman hiljaisempia ja todella kauniita rantoja, vaikka matka voikin olla pitkähkö. Malagan ravintoloissa kannattaa kokeilla erityisesti tikussa grillattuja sardiineja, joiden kanssa voi myös maistella paikallisia makeita viinejä.

Katso myös: Fuengirola