Museon historia

Musée d’Archéologie Méditerranéenne, eli Välimeren arkeologian museo, sijaitsee Marseilleissa Etelä-Ranskassa. Museo perustettiin vuonna 1884 ja se on yksi vanhimmista arkeologisista museoista Ranskassa. Museo avattiin alun perin nimellä Musée d’Histoire de Marseille ja sen tarkoituksena oli esitellä Marseilleen liittyvää historiaa ja arkeologiaa.

Vuonna 1920 museo sai nykyisen nimensä ja sen painopiste siirtyi Välimeren alueen arkeologiaan. Museo sijaitsee vanhassa sairaalarakennuksessa, joka on itsessään arkkitehtoninen nähtävyys. Museo on tunnettu laajasta kokoelmastaan antiikin ajan esineitä ja artefakteja, erityisesti Välimeren alueelta.

Näyttelyt

Välimeren arkeologian museo tarjoaa vierailijoilleen kiehtovan matkan menneisyyteen. Museon näyttelyt kattavat ajanjakson esihistoriasta roomalaisaikaan asti. Näyttelyissä esitellään eri kulttuurien ja sivilisaatioiden kehitystä Välimeren alueella, mukaan lukien Espanja, Italia, Kreikka ja Lähi-itä.

Näyttelyt tarjoavat monipuolisen katsauksen arkeologisiin löytöihin, kuten keramiikkaan, koruihin, pronssi- ja hopeaesineisiin sekä hautakammioihin. Museossa on myös interaktiivisia näyttelytiloja, joissa kävijät voivat oppia lisää arkeologian menetelmistä ja tutkimuksesta. Museossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä, jotka kertovat Välimeren alueen rikkaasta historiasta.

Antiikin Kreikan esineet

Yksi Museo d’Archéologie Méditerranéennen merkittävimmistä kokoelmista on sen antiikin Kreikan esineiden kokoelma. Kokoelma sisältää ainutlaatuisia esineitä ja artefakteja, jotka ovat peräisin vanhoista kreikkalaisista siirtokunnista Välimeren alueella. Näitä siirtokuntia perustettiin antiikin Kreikan aikana kauppapaikoiksi ja ne jättivät jälkensä alueen kulttuuriin ja historiaan.

Kokoelmassa on muun muassa koristeltuja keramiikka-astioita, veistoksia, koruja ja arkkitehtonisia fragmentteja. Näiden esineiden avulla kävijät voivat saada käsityksen antiikin Kreikan elämästä ja kulttuurista, sekä sen vaikutuksesta Välimeren alueella.

Museon antiikin Kreikan esineiden kokoelma on arvostettu ja se houkuttelee arkeologiasta ja antiikin historiasta kiinnostuneita vierailijoita. Museon asiantuntevat kuraattorit ja opas ovat myös valmiina tarjoamaan vierailijoille tietoa ja taustatietoa näiden esineiden historiasta ja merkityksestä.

Musée d’Archéologie Méditerranéenne on arkeologian ja historian ystävien suosikki Marseilleissa. Museo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Välimeren alueen menneisyyteen ja sen kiehtovaan historiaan.

Antiikin Rooman esineet

Musée d’Archéologie Méditerranée sijaitsee upeassa rakennuksessa Marseilleen vanhassa satamassa. Museon kokoelmat ovat vaikuttavia ja kattavat Välimeren alueen arkeologisen historian. Museossa on erillinen osio, joka on omistettu Antiikin Roomalle ja sen esineille.

Antiikin Rooman osasto on täynnä mielenkiintoisia esineitä, jotka edustavat aikakauden kulttuuria ja taiteellista ilmaisua. Siellä on lukuisia pronssi- ja marmoripatsaita, kuten keisarit ja jumalhahmot. Patsaat ovat taidokkaasti veistettyjä ja niiden yksityiskohdat ovat hämmästyttäviä. Pääset jopa näkemään kopion kuuluisasta Roomalaisesta keisarista Augustuksesta, joka oli yksi Rooman mahtavimmista hallitsijoista.

Lisäksi museossa on myös laaja kokoelma roomalaisia keraamisia esineitä. Astiat, maljat ja saviastiat kertovat tarinoita Rooman arjen ja juhlanhetkistä. Ne antavat meille kuvan siitä, miten ihmiset elivät ja millaisia taitoja heillä oli.

Egyptin esineet

Musée d’Archéologie Méditerraneein Egyptin osasto on aarreaitta Egyptin kulttuurille ja historialle. Museon esineet kertovat tarinoita muinaisesta Egyptin kukoistuskaudesta ja sen aikakauden uskonnoista ja taiteesta.

Egyptin osaston tärkeimmät nähtävyydet ovat muinaisen Egyptin hautakammiot ja sarkofagit. Näet upeita faraoita ja kuningattaria esittäviä veistoksia sekä sarkofageja, joissa vainajat lepäävät ikuista lepoa. Näiden esineiden yksityiskohdat ja hieno veistotaide tuovat esiin muinaisen Egyptin uskomattoman kulttuurin ja sen taidot.

Lisäksi museossa on myös esineitä muinaisen Egyptin uskonnosta, kuten erilaisia amuletteja, jumalpatsaita ja hautausrituaaleihin liittyviä esineitä. Näistä esineistä saamme kuvan muinaisen Egyptin uskomusjärjestelmästä ja siitä, miten heidän uskontonsa vaikutti jokapäiväiseen elämään.

Välimeren alueen kulttuurit

Musée d’Archéologie Méditerraneein Välimeren alueen kulttuurien osasto kattaa laajan valikoiman esineitä eri kulttuureilta, jotka asuttivat Välimeren aluetta muinaisina aikoina. Siellä näet esineitä muinaisilta kreikkalaisilta, etruskilaisilta, foinikialaisilta ja kartagolaisilta.

Kokoelma sisältää upeita koruja, keramiikkaa, veistoksia ja muita arjen esineitä näiltä eri kulttuureilta. Pääset tutustumaan eri kulttuurien tapoihin, uskontoon ja päivittäiseen elämään. Näet myös kuinka nämä kulttuurit vaikuttivat toisiinsa ja loivat kukoistavan kaupankäynnin ja kulttuurinvaihdon Välimeren alueella.

Tämä osasto tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia lisää Välimeren alueen rikkaasta kulttuuriperinnöstä ja sen vaikutuksesta nykypäivän kulttuuriin.

Musée d’Archéologie Méditerraneein museokokemuksena on ainutlaatuinen ja opettavainen. Se tarjoaa kiehtovan katsauksen Välimeren alueen pitkään ja rikkaaseen historiaan. Museon Antiikin Rooman, Egyptin ja Välimeren alueen kulttuurien osastot tarjoavat jokaiselle vierailijalle paljon mielenkiintoisia esineitä ja tietoa näistä muinaisista sivilisaatioista.

Jos olet kiinnostunut antiikista ja arkeologiasta, Musée d’Archéologie Méditerranee on ehdottomasti vierailun arvoinen museo Marseillessa.

Opastukset ja kierrokset

Musée d’Archéologie Méditerranéenne (Välimeren arkeologian museo) on yksi Marseillein tärkeimmistä museoista, erityisesti arkeologian ja antiikin historian ystäville. Museo sijaitsee Vieille Charité -rakennuksessa, joka itsessään on historiallisesti merkittävä ja mielenkiintoinen nähtävyys. Museoon on useita erilaisia opastettuja kierroksia, jotka tarjoavat vierailijoille syvällisempää tietoa museon kokoelmista ja historiasta.

Yksi suosituimmista opastetuista kierroksista on arkeologinen kierros, joka esittelee museon tärkeimmät kokoelmat ja tarjoaa taustatietoa antiikin Kreikan, Rooman ja Egyptin historiasta. Kierros vie vierailijat läpi eri näyttelysalien, ja oppaat kertovat mielenkiintoisia tarinoita ja historiallisia faktoja esillä olevista esineistä. Kierroksella kuullaan myös tarinoita arkeologisista kaivauksista ja niiden löydöistä.

Toinen suosittu kierrosvaihtoehto on teemakierros, joka keskittyy tiettyyn aiheeseen tai ajanjaksoon. Esimerkiksi Rooman valtakunnan aikainen kierros tarjoaa syvällisempää tietoa tästä historiallisesta aikakaudesta ja esittelee museon antiikin Roomaan liittyvät kokoelmat. Teemakierrokset sopivat erityisesti niille, jotka haluavat syventyä tiettyyn aiheeseen enemmän.

Opastetut kierrokset järjestetään usein ryhmissä ja voi olla tarpeellista varata paikka etukäteen. Museossa on myös mahdollisuus yksityisiin opastuksiin, jotka soveltuvat erityisen hyvin esimerkiksi opiskeluryhmille tai yritysten virkistyspäivien ohjelmaksi. Opastetun kierroksen hinta sisältyy yleensä pääsylippuun, mutta yksityisopastukseen voi sisältyä lisämaksu.

Liikkuminen museolle

Musée d’Archéologie Méditerranéenne sijaitsee keskeisellä paikalla Marseillessa, ja sinne on helppo liikkua julkisilla kulkuneuvoilla. Parhaat vaihtoehdot ovat bussi ja metro, joista molemmista pääsee lähelle museota. Lähin metroasema on Vieux-Port -asema, ja sieltä on lyhyt kävelymatka museolle.

Jos liikut Marseillessa omalla autolla, lähin parkkihalli museon läheisyydessä on Q-park Vieux-Port Hôtel de Ville. Parkkihalli sijaitsee noin 5 minuutin kävelymatkan päässä museolta. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että keskustan alueella liikenne ja pysäköinti voivat olla ruuhkaisia, joten ajoissa paikalle varaaminen on suositeltavaa.

Museoon on myös mahdollista liikkua kävellen, erityisesti jos majoitut lähellä keskustaa. Marseille on kompakti kaupunki, jossa monet nähtävyydet ja museot sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Museon läheisyydessä on myös useita ravintoloita ja kahviloita, joten museovierailun voi yhdistää mukavasti ruokailuun tai kahvihetkeen.

Aukioloajat ja liput

Musée d’Archéologie Méditerranéenne on avoinna ympäri vuoden, paitsi tiistaisin. Museo avaa ovensa maanantaista sunnuntaihin klo 10.00 ja sulkee ne klo 18.00. Museossa on myös lyhyet aukioloajat erityispäivinä, kuten jouluna ja uudenvuoden aattona, joten kannattaa tarkistaa ajankohtaiset aukioloajat museon verkkosivuilta ennen vierailua.

Pääsyliput museoon voi ostaa joko paikan päältä tai etukäteen verkkosivujen kautta. Lipun hinta sisältää yleensä pääsyn museon kaikkiin näyttelyihin. Museon verkkosivuilta löytyy myös tietoa mahdollisista alennuksista, kuten opiskelija-alennuksista ja ryhmähinnoista.

Museo tarjoaa myös ilmaisen sisäänpääsyn tietyinä päivinä ja kellonaikoina. Esimerkiksi sunnuntai-iltapäivisin museoon on vapaa pääsy klo 16.30 alkaen. Näin ollen, jos haluat säästää pääsylipuista, kannattaa suunnitella vierailu sunnuntai-iltapäiväksi.

Kaiken kaikkiaan Musée d’Archéologie Méditerranéenne on mainio kohde Marseilleen matkaavalle, joka haluaa tutustua Välimeren alueen arkeologiaan ja antiikin historiaan. Museossa on laaja ja mielenkiintoinen kokoelma esineitä ja artefakteja, ja opastetut kierrokset tarjoavat syvällisemmän käsityksen museon tarjonnasta. Museoon liikkuminen on helppoa ja aukioloajat on järjestetty sopivasti vierailijoille. Niinpä museo kannattaa ehdottomasti lisätä matkaohjelmaan Marseilleen matkustaessa.