Turkki

Mielenkiintoinen ja mystinen matkailumaa Turkki yllättää monipuolisuudellaan. Tällä vaikuttavan historian omaavalla maalla on paljon annettavaa  niin kulttuurinnälkäisille kuin rantalomaa kaipaavillekin.

Maantieteellisesti Turkki sijaitsee Euroopan ja Aasian rajalla ja tämän vuoksi myös Turkin kulttuuri on kaunis sekamelska eri vaikutteita. Historiansa aikana maa on ollut useiden kulttuurien vallan alaisena ja aikojen saatossa sen kulttuurista on muodostunut omanlaisensa. Nykypäivän Turkissa voi nähdä ikivanhan Turkin perinteitä, Euroopasta tulleet länsimaiset vaikutukset sekä maan valtauskonnon islamin vahvoja perinteitä. Sekoituksen voi parhaiten nähdä ihan tavallisessa arkielämässä; Euroopan vapaamielinen ajattelutapa, Islamin perinteikkäät uskonnolliset tavat, muinaisturkkilainen ruokakulttuuri ja ikivanha antiikin ajan kreikkalainen kaupunkikuva.

Turkki sijaitsee Anatolian niemimaalla kolmen meren rannoilla. Pohjoisessa Mustameri, lännen Aigeianmeri ja etelän Välimeri takaavat meren voimakkaan läsnäolon menipä minne tahansa. Turkin sisämaata hallitsevat upeat vuoristot, joista kuuluisimmat ovat Taurusvuoret sekä Ararat, Turkin korkein vuori.

Maan pääkaupunki mystinen Istanbul on kaupunkilomaa parhaillaan. Upeat nähtävyydet, parhaat mahdolliset shoppailu mahdollisuudet ja ripaus etelän eksotiikkaa ovat täydellinen yhdistelmä vaikkapa viikonloppulomalle. Rannikon rantalomakohteet, joista tunnetuimmat ovat Antalya, Alanya ja Marmaris, saavat lomalaisen unohtamaan arjen kiireet ja huolet. Välimeren siniset aallot, silmänkantamattomiin jatkuvat hiekkarannat ja täydellinen yhdistelmä hyvää ruokaa ja juomaa tekevät lähtemättömän vaikutuksen jokaiseen matkailijaan. Missä vain Turkin loman päättää viettää, tulee matkailija kohtaamaan huikeaa luonnonkauneutta, suussa sulavia makunautintoja ja turkkilaisten aitoa vieraanvaraisuutta.

Kohteet (alasivut):

Turkkilainen ruoka on muutakin kuin kebabia ja kaikkea muuta kuin pizzaa.  Katso edellä olevasta linkistä mitä makunautintoja turkkilainen ruoka pitää sisällään.