Kauniissa vuortenrinteiden suojaamassa lahden poukamassa sijaitseva Marmaris on yksi Turkin suosituimpia rantalomakohteita. Marmaris on suosiostaan huolimatta kuitenkin melko uusi kohde, sillä vielä 1980 –luvulle asti alue oli pääosin kalastajaperheiden asuttamaa seutua. Tämän jälkeen matkailijat alkoivat pikkuhiljaa löytämään tämän upean rantalomakohteen ja loppu on historiaa. Suurien rantalomakaupunkien Alanyan ja Antalyan ohella sen suosio ei näytä hiipuvan.

Marmariksen kuuma aurinko ja lämmin merivesi ovat ihanteelliset lähtökohdat täydelliseen rantalomaan. Vesiurheilun eri lajit, sukellus ja purjehdus löytyvät Marmariksen rantakuvassa oleellisena osana. Mikäli rannalla makoilu alkaa tympimään, Marmariksen nähtävyydet eivät varmasti jätä ketään kylmäksi.

Alueen nähtävyyksistä tärkeimpänä voidaan pitää Unescon Maailmanperintölistallekin yltänyttä Pamukkalea. Pamukkale tunnetaan lähes 40 asteen lämpöisestä kalkkipitoisen veden liottamista jyrkänteistä, joille on muodostunut valkeita penkereitä ja kuumia altaita. Myös matkailijat voivat kylpeä ja rentoutua näissä terveysvaikutteisissa vesissä aivan jyrkänteen alla sijaitsevassa altaassa.

Myös Dalyanin kalastajakylien hiekkarannat ovat erikoisuus sinänsä. Näillä rannoilla on tavattu erittäin harvinaista ja uhanalaista valekarettikilpikonnaa. Vierailu täällä on erityisesti luonnonystävien mieleen ja varmasti mieleenpainuva kokemus perheen pienimmille.

Marmariksen kaupungin kuvaa hallitseva Marmariksen linna on huikean vanha, sillä se on rakennettu alunperin jo ennen ajanlaskun alkua, noin 2500 vuotta sitten. 1500 –luvulla se kuitenkin sai nykyisen näkönsä Ottomaanihallitsija Suleiman Suuren rakennuttamana. Muutamia vuosikymmeniä sitten linna alkoi toimia museona ja aina nykypäivään saakka se on yksi Marmariksen suosituimpia käyntikohteita.

Marmarikselta voi tehdä myös päiväretken Rodoksen saarelle. Saman voi tehdä myös toisin päin. Jos olet lomailemassa Kreikassa Rodoksen saarelle niin voit piipahtaa ostoksilla Turkin puolella Marmariksessa.


Kommentit

Marmaris — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>