Dubrovnik hakee kauneudessa vertaistaantaan. Vanhaakaupunkia halkovan Stradinin vuosisatojen saatossa kiiltäviksi kuluneet kivetyksen kaikuvat askelista. Ne johtavat renessanssipalatseihin, kirkkoihin ja luostareihin, joista monet ovat kesän kulttuuritapahtumien näyttämönä. Unescon suojelukohteenakin olevan vanhankaupungin muurit kätkevät sisäänsä yli tuhat vuotta tieteitä, taiteita ja ihmiskohtaloita.

Katukahvilat tuovat kaupunkiin tuulahduksen italialaista tunnelmaa – se on perua ajoilta, jolloin Dubrovnik kuului Venetsian imperiumiin. Kaupunkia ympäröi vehreä luonto – keväisin sitruuna- ja appelsiinipuiden puhjetessa kukkaan se on hehkeimmillään. Hotellisi voisi sijaitsa juuri Lapadinniemellä, säihkyvän Adrianmeren äärellä, missä palmut, sypressit ja pinjat reunustavat rantoja myötäileviä kävelyteitä.

Vai oliko parempi paikka majoituksellesi esimerkiksi 15 kilometrin päässä sijaitseva pieni, idyllinen Cavtatin rantakaupunki. Sen huvipursisatamasta pääset taksiveneellä Dubrovnikin Vanhaankaupunkiin. Laskevan auringon kietoessa maiseman ruusunpunaiseen huntuunsa on aika maistella Kroatian kuuluja viinejä.

Dubrovnik on myös suosittu Välimeren risteilyjen kohdesatama. Risteilymatkustajat kannattaa ottaa huomioon vaikka ei itse olisikaan risteilyllä. Jos nimittäin satamassa on risteilyaluksia enemmän kuin kaksi tai kaksikin, jos ovat suuria, niin vanhankaupungin retki kannattaa jättää johonkin toiseen päivään. Risteilymatkustajat menevät yleensä juuri vanhaankaupunkiin ja sen jo muutenkin ahtaille kujille tulee tuhansia lisäturisteja niin pikku kadut ja kojut käyvät ahtaiksi.

Uimarannat

Dubrovnikin rannat ovat pääosin kalliorantoja. Monien hotellialuein rannoille on tehty betoniterasseja auringonottoa varten. Babin Kukin niemellä on suosittu Copacabanan ranta, jolla on monipuoliset vesiurheilumahdollisuudet. Rannoilla saattaa olla merisiileja, ota uimatossut mukaan. Cavtatin kaksi rantaa ovat hotelli Croatian edustalla. Molemmat ranta-alueet ovat betonipäällysteisiä tasanteita, joilla otetaan aurinkoa ja joilta laskeudutaan uimaan portaita pitkin.

Tekemistä

Dubrovnikissa voit harrastaa sukellusta, snorklausta, purjelautailua, purjehdusta, pelata tennistä ja patikoida. Rantojen kävelytiet tarjoavat kauniit lenkkeilyreitit. Cavtatissa voit sukeltaa, snorklata, patikoida, pyöräillä sekä pelata tennistä.

Ruokailu ja ravintolat

Dubrovnikin Vanhastakaupungista löydät mieleisesi ruokapaikan haetpa tasokasta kala- ja ayriäisravintolaa, paikallisia lihaerikoisuuksia tai kansainvälistä keittiötä. Myös hotellialueella on hyviä ravintoloita ja mukavia kahviloita. Kroatia tunnetaan myös hyvistä viineistään. Cavtatin ranta-kadulla on lukuisia kokeilemisen arvoisia ravintoloita. Erityisesti kalaravintolat ovat suosittuja.

Huvit ja iltaelämä

Dubrovnikin hotellialueella iltaelämä on rauhallista. Monissa hotelleissa soitetaan iltaisin elävää musiikkia. Vilkkaassa Vanhassakaupungissa iltaelämä keskittyy ravintoloihin, kahviloihin ja baareihin. Kesällä Dubrovnik tarjoaa kiinnostavia kulttuuri tapahtumia.ravintoloissa.

Ostokset

Dubrovnikin Vanhassakaupungissa on pikkulikkeitä ja taidegallerioita. Gruzin satamassa on kaksi tavarataloa ja vilkas tori aamupäivisin. Lomalaiset ostavat tuliaisiksi hopea- ja kultakoruja, filigraani-töitä, nahkatuotteita ja paikallisia viinejä. Hintataso on suunnilleen sama kuin Suomessa. Cavtatin ostosmahdollisuudet ovat rajalliset. Monet lähtevät ostoksille Dubrovnikiin.

Liikkuminen

Dubrovnikin hotellialueilta on tiheä bussiyhteys keskustaan, Vanhankaupungin muurin ulkopuolelle. Myös taksilla pääsee melko edullisesti keskustaan. Dubrovnikista on bussiyhteydet muualle Kroatiaan. Cavtatissa on helppo liikkua jalan. Päivittäin on monta bussi- ja laivavuoroa Dubrovnikiin. Läheiseltä lentoasemalta on yhteys mm. Zagrebiin ja Splitiin.