Ibiza

Railakas Ibiza

Baleaarien saariryhmään kuuluva Ibiza on erityisen tunnettu juhlimista rakastavien matkailijoiden suosikkikohteena. Sinne voi matkustaa suhteellisen edullisesti monilla halpalentoyhtiöillä Euroopan suuremmista kaupungeista, kuten Dublinista ja Lontoosta. Saarelle voi matkustaa laivalla myös Espanjan rannikolta Valenciasta tai Barcelonasta.

Auton vuokraaminen Ibizalla onnistuu helposti ja nopeasti EU- ajokortin esittämällä. Auton vuokraamista harkitsevan tulisi kuitenkin ehdottomasti noudattaa saarella erityistä varovaisuutta: paikalliset ovat usein hyvin holtittomia kuljettajia, ja tiet ovat saarella paikoittain jopa vaarallisen huonossa kunnossa. Lisäksi kuumina kesäkuukausina vaaratilanteita voivat aiheuttaa ratin taakse eksyneet humalaiset turistit. Ibizalla välimatkat ovat kuitenkin melko lyhyitä, joten kävelemällä ja maisemista rauhassa ja turvallisesti nauttimalla matkastaan saa irti varmasti eniten.

Espanjan kielestä innostuneen kannattaa osallistua Ibizalla ammattitaitoisten kieltenopettajien säännöllisesti järjestämille kursseille. Opetus on siellä hyvin tasokasta, ja ystävällisille paikallisille juttelemalla kieltä on loman aikana helppo harjoitella. Saarella järjestetään myös vilkkaita toritapahtumia, joissa pienistä kojuista voi ostaa tuliaisiksi esimerkiksi käsintehtyä palasaippuaa, teeyrttejä sekä erilaisia puukäsitöitä. Hieman kauemmaksi halutessaan kannattaa tehdä lyhyehkö laivaretki upealle Formenteran saarelle, joka on tunnettu kauniista vaaleansinisestä vedestään. Ehdottomasti parhaiten Ibiza tunnetaan kuitenkin railakkaasta yöelämästään, ja rannat täyttyvätkin päivisin edellisestä illasta toipuvista turisteista. Yökerhoissa käyminen on kuitenkin melko kallista, sillä sisäänpääsymaksu saattaa olla jopa 30 euroa ja juomat 7 eurosta ylöspäin. Useat yökerhot tarjoavat kuitenkin edullisempiakin vaihtoehtoja, ja ulkona kannattaa käydä jo pelkästään Ibizalla esiintyvien maailman parhaiden DJ’den vuoksi.

Ibiza tarjoaa monille eri budjeteille sopivaa majoitusta halvoista retkimajoista ökyhotelleihin. Rauhallisia yöunia kaipaavan tulisi harkita loma-asunnon vuokraamista hieman kauempana juhlahumusta. Esimerkiksi Playa D’en Bossa on sijainniltaan mainio vaihtoehto, sillä se on lähellä sekä lentokenttää että Ibiza Townia.

Luettavaa Ibizasta muualta: