Fuengirola

FUENGIROLA

Espanjan Aurinkorannikolla sijaitseva Fuengirola on suomalaisten matkailijoiden suosikkikohde. Kaupungissa myös asuu iso joukko suomalaisia, joten kaduilla saattaa kuulla puhuttavan suomen kieltä ja myös joitakin palveluita on saatavilla suomeksi. Fuengirola tarjoaa matkailijalle perinteistä rantalomailua, mutta myös erilaisia harrastusmahdollisuuksia löytyy.

Sää

Fuengirolassa on lämpimintä heinä-elokuussa, jolloin lämpötila on lähellä 25 astetta. Tällöin on myös kaikkein kuivinta. Talvella puolestaan on kylmintä ja sateisinta. Joulukuusta maaliskuun alkuun lämpötila jää 10-15 asteeseen.

Nähtävyyksiä

Fuengirolan useita kilometrejä pitkä rantatie, Paseo Maritimo, on kaupungin yöelämän keskus. Rantatietä reunustaa toisella puolella upea hiekkaranta ja toisella puolella ravintoloiden, hotellien ja kauppojen rivistö. Castillo de Sohail, Fuengirolan oma linna, kohoaa ylväänä hiekkarannan yläpuolella. Kesäaikaan linnassa järjestetään esimerkiksi musiikkitapahtumia. Eläintarha Fuengirola Zoo on Fuengirolan suosituimpia turistikohteita ja erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Tässä eläintarhassa eläimet elävät mahdollisimman luonnonmukaisissa olosuhteissa. Mijas on yksi Andalusian alueen valkoisista kylistä. Kylän kauniilla, kapeilla kujilla voi aistia aitoa espanjalaista pikkukylän tunnelmaa. Mijas sijaitsee 400 metriä merenpinnan yläpuolella, joten sieltä avautuu huikeat näköalat.

Aktiviteetit

Fuengirolan useita kilometrejä pitkä hiekkaranta kutsuu palvomaan aurinkoa. Jos kuitenkin kaipaa lomallaan enemmän aktiviteetteja, voi esimerkiksi pelata golfia, sillä Fuengirola tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet golfin pelaamiseen. Myös Calamorro-vuori on näkemisen arvoinen, sillä sen huippu sijaitsee 800 metriä merenpinnan yläpuolella. Vuorelle pääsee gondolihissillä. Jo hissistä on huikeat näköalat.Fuengirolassa on hyvät shoppailumahdollisuudet. Hinnatkin ovat hieman Suomea edullisemmat. Plaza de Constitucion eli pääkirkkoaukion läheisyydessä on paljon kauppoja. Tiistaisin feria-alueella on markkinat.

Alueella liikkuminen

Fuengirolassa on helppo liikkua kävellen paikasta toiseen, sillä matkat eivät ole kovin pitkiä. Kaupunkialueella myös kulkee katujuna etenkin sesongin aikana kesällä, joka kuljettaa kätevästi paikasta toiseen. Junan kyydissä pääsee esimerkiksi Parque Miramar-kauppakeskukseen, jossa on paljon tunnettujen kansainvälisten kauppaketjujen liikkeitä. Katujunalla matkustaminen maksaa muutaman euron. Fuengirolasta pääsee helposti lähikaupunkeihin bussilla tai junalla. Esimerkiksi noin 25 kilometrin päässä sijaitsevaan Malagaan pääsee kätevästi paikallisjunalla. Torremolinoksessa sijaitsee yksi monista välipysäkeistä.

Majoitus

Iso osa Fuengirolan hotelleista sijaitsee Paseo Maritimon eli rantakadun tuntumassa. Fuengirolassa on tarjolla hyvin monen eri hintaluokan majoitusvaihtoehtoja. Edullisimmillaan majoituksen voi saada noin 20 euron vuorokausihintaan. Tarjolla on myös huoneistohotelleja ja suomalaisten vuokranantajien asuntoja.

Miten sinne pääsee?

Esimerkiksi Finnair ja Norwegian lentävät suoraan Helsinki-Vantaan lentokentältä Malagaan. Malagasta on noin 25 kilometrin matka Fuengirolaan. Matkan taittaa kätevästi esimerkiksi junalla, bussilla tai vuokra-autolla.