Alanya

Taurusvuorten ympäröimä Alanya on yksi Turkin suosituimmista rantalomakohteista. Välimeren aaltojen hyväilevät rannat, maukas turkkilainen ruoka ja juoma sekä värikästä elämää pursuava  kulttuuri tuovat vuosittain Alanyaan auringonpalvojia ympäri maailman.

Alanya omaa pitkän ja mielenkiintoisen historian. Alanya perustettiin aikoinaan hiekkarantojen keskelle pienelle kallioniemekkeelle ja sen kukkulalle rakennettiin  1200 –luvulla upea linnoitus. Kuitenkin paljon ennen tätä Alanyan maisemissa Antonius ja Kleopatra viettivät kuherruskuukauttaan. Kaupungin toinen ranta on myös nimetty muinaisen kuningattaren nimellä.

Monipuolinen Alanya tarjoaa upeat puitteet täydelliseen rentoutumiseen, mutta myös aktiviteetteja etsivät matkailijat löytävät varmasti tekemistä loman jokaiselle päivälle. Päivää rytmittää paikallisten minareettien rukouskutsut. Päivän saa käyntiin aamu-uinnilla lämpöisessä merivedessä tai hotellin uima-altaalla. Vaihtelua päivään saa vaikkapa basaarilla tuliaisia ostellen, kauppahallilla turkkilaisia erikoisuuksia maistellen tai päiväretkiin osallistumalla. Retkiä on tarjolla kymmeniä erilaisia ja valikoimasta löytyy joka ikäluokalle useita mahdollisuuksia. Olipa retki sitten merelle tai maalle, asiantuntevat oppaat tarjoavat matkailijoille upeita kokemuksia hymyssä suin!

Mikäli pitkän päivän jälkeen puhtia vielä riittää, löytyy Alanyasta lukuisia baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa aina aamuyölle asti. Myös ravintolakulttuuri kukoistaa Alanyassa ja paikallisten herkkujen lisäksi tarjolla on ruokaa jokaiseen makuun. Ystävällinen asiakaspalvelu, edulliset hinnat ja ravintoloiden musiikki pitävät mielen tyytyväisenä. Rantoja reunustavilla bulevardeilla on monia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi seurata auringonlaskua hyvän ruoan ja juoman kera.

Lue myös: Alanyan nähtävyydet