Historia

Musée des Beaux-Arts eli Kaunotaiteen museo sijaitsee Marseillessa, Ranskassa. Museo perustettiin vuonna 1801 ja se on yksi Marseillein vanhimmista museoista. Alun perin museon tarkoituksena oli esitellä maalausten ja veistosten kokoelmaa, joka oli peräisin Ranskan vallankumouksen aikaisista takavarikoista. Museo on kokenut useita muutoksia ja laajennuksia historiansa aikana.

Kaunotaiteen museo sijaitsee vanhassa keskustassa kauniissa entisessä palatsissa, joka tunnetaan nimellä Palais Longchamp. Tämä palatsi on itsessään mielenkiintoinen historia, ja se rakennettiin vuonna 1862 juhlistaakseen Canal de Marseillea ja sen tuomaa vettä kaupungille. Palatsi on suosittu nähtävyys Marseillessa, mutta sen sisällä sijaitseva museo tarjoaa vierailijoille myös upean kokoelman kaunista taidetta.

Kokoelmat

Musée des Beaux-Artsin kokoelmassa on yli 8 000 taideteosta, jotka ulottuvat antiikin Kreikasta aina nykyaikaan asti. Kokoelmiin kuuluu maalauksia, veistoksia, piirroksia ja käsityötä. Museo on erityisen tunnettu sen renessanssin ja barokin taiteen kokoelmista.

Museon kokoelmiin kuuluu mestariteoksia kuuluisilta taiteilijoilta, kuten Diego Velázquezilta, El Grecolta, Paul Cézannelta ja Vincent van Goghilta. Lisäksi museo esittelee myös alueen paikallisten taiteilijoiden teoksia.

Musée des Beaux-Artsissa on myös suuri kokoelma antiikin kreikkalaista ja roomalaista taidetta. Näihin kuuluu muun muassa patsaita, maalauksia ja keramiikkaa. Museo tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua näihin klassisiin taideteoksiin ja uppoutua antiikin maailmaan.

Taiteilijat

Musée des Beaux-Artsin kokoelmat esittelevät lukuisien tunnettujen taiteilijoiden töitä eri aikakausilta. Museo on erityisen ylpeä kotikaupunkinsa taiteilijoista ja niiden merkityksestä ranskalaiselle taiteelle.

Marseille on ollut merkittävä taiteellinen keskus Ranskassa ja sillä on ollut tärkeä rooli monien taiteilijoiden uralla. Musée des Beaux-Artsissa näytetään esimerkiksi paikallisen taiteilijan Édouard Manetin töitä. Manet oli yksi taiteen keskeisistä hahmoista 1800-luvun lopulla, ja hänen vaikutuksensa ranskalaiseen taiteeseen on edelleen merkittävä.

Muita Marseillesta kotoisin olevia taiteilijoita ovat muun muassa Auguste Chabaud, Pierre Puvis de Chavannes ja Raoul Dufy. Musée des Beaux-Arts tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua näiden taiteilijoiden töihin ja oppia lisää heidän vaikutuksestaan ranskalaisten taiteilijoiden uraan.

Musée des Beaux-Arts Marseille on merkittävä museo Ranskassa, jossa on kokoelma upeaa taidetta eri aikakausilta. Museo tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua maailmanlaajuisesti tunnettujen taiteilijoiden töihin sekä oppia paikallisen taiteen historiasta. Se on ehdottomasti käymisen arvoinen kohde kaikille taiteesta kiinnostuneille.

Näyttelyt

Musée des Beaux-Arts (Kaunotaiteen museo) sijaitsee Marseljen keskustassa ja on yksi kaupungin tärkeimmistä kulttuurikohteista. Museo tarjoaa kävijöilleen laajan kokoelman taidetta eri aikakausilta ja eri taiteen aloilta.

Museon pysyvä kokoelma sisältää teoksia antiikin Kreikasta aina nykypäiviin saakka. Kokoelmaan kuuluu maalauksia, veistoksia, grafiikkaa ja koriste-esineitä. Näyttelytilat on jaettu eri osastoihin, joissa jokaisessa esitellään tietylle aikakaudelle tai teemalle omistettuja teoksia.

Näyttelyssä on esillä taiteilijoita kuten Pablo Picasso, Paul Cézanne, Vincent van Gogh ja Henri Matisse. Kokoelman kohokohtia ovat myös keskiaikaiset alttaritaulut ja barokkiveistokset. Näiden teosten kautta kävijä pääsee tutustumaan Marseillein taidehistoriaan ja sen eri vaiheisiin.

Musiikki on myös vahvasti läsnä museossa. Musée des Beaux-Artsissa järjestetään säännöllisesti konsertteja ja esityksiä, jotka tarjoavat vierailijoille elämyksiä myös musiikin saralla. Taideteokset ja musiikki yhdistyvät tällöin harmonisesti luoden uudenlaisen kokemuksen.

Arkkitehtuuri

Musée des Beaux-Arts sijaitsee entisessä palatsirakennuksessa, joka on itsessään näkemisen arvoinen. Rakennus edustaa 1700-luvun barokkiarkkitehtuuria ja se on suojeltu historiallisena monumenttina.

Palatsin ulkopuoli on koristeltu kauniilla pylväikköportaikolla ja sen sisätilat ovat yhtä vaikuttavat. Museon suuret näyttelysalit tarjoavat ihanteelliset puitteet taiteen esittelyyn ja niiden korkeat katot ja leveät ikkunat luovat valoisan ja avoimen ilmapiirin.

Arkkitehtuuri itsessään on osa museokokemusta, ja vierailija voi ihastella rakennusta jo ennen kuin astuu sisään taideteosten maailmaan. Musée des Beaux-Artsin koristeelliset yksityiskohdat ja arvokkaat materiaalit kertovat menneistä ajoista ja luovat hienostuneen tunnelman.

Opastetut kierrokset

Musée des Beaux-Arts tarjoaa vierailijoilleen myös opastettuja kierroksia, jotka ovat erinomainen tapa saada enemmän tietoa museon kokoelmista ja taiteilijoista.

Opastetuilla kierroksilla museon oppaat johdattavat vierailijat näyttelyiden läpi ja tarjoavat tietoa teosten taustasta, taiteilijoiden elämästä ja taiteellisista tyyleistä. Tämä auttaa vierailijoita ymmärtämään teosten merkitystä ja syvempää viestiä.

Opastetut kierrokset voivat olla myös tilaisuus keskustella ja esittää kysymyksiä oppaille. Näin vierailijat voivat saada henkilökohtaista opastusta ja perehtyä juuri niihin teoksiin ja taiteilijoihin, jotka heitä erityisesti kiinnostavat.

Opastetut kierrokset tarjoavat lisäksi mahdollisuuden oppia lisää Marseillein taidehistoriasta ja kaupungin kulttuurista yleisesti. Ne voivat olla myös hyvä tilaisuus tutustua muihin taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneisiin ihmisiin.

Kaiken kaikkiaan Musée des Beaux-Arts Marseille tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen kauniin arkkitehtuurin ja vaikuttavan taiteen parissa. Museo on paikka, joka inspiroi, opettaa ja viihdyttää kaikenlaisia taiteesta kiinnostuneita ihmisiä.

Liput ja aukioloajat

Marseille on Ranskan toiseksi suurin kaupunki ja tarjoaa vierailijoilleen lukuisia kulttuurikohteita, kuten museoita. Yksi Marseillein suosituimmista museoista on Musée des Beaux-Arts, eli Kaunotaiteen museo. Museo sijaitsee kaupungin vanhassakaupungissa ja se on avoinna yleisölle joka päivä lukuun ottamatta tiistaita.

Museoon pääsee tutustumaan lipun hinnalla, jonka voi ostaa joko museon lipunmyynnistä tai verkkosivuilta. Lipun hinta vaihtelee eri ikäryhmien ja yhteisöjen välillä. Esimerkiksi aikuiset maksavat aikuislipun hinnan, opiskelijat ja eläkeläiset saavat alennusta ja alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään.

Musée des Beaux-Artsin aukioloajat vaihtelevat hieman vuodenajan mukaan. Talviaikaan museo on avoinna klo 10.00-18.00, kun taas kesäkaudella se on avoinna klo 10.00-20.00. Kannattaa kuitenkin tarkistaa museon verkkosivuilta ajankohtaiset aukioloajat ennen vierailua.

Liikkuminen museoon

Musée des Beaux-Arts sijaitsee Marseillein vanhassakaupungissa, joten sinne on helppo liikkua kävellen tai julkisilla liikennevälineillä. Monet kaupungin bussi- ja raitiolinjat kulkevat museon läheisyydestä, joten julkinen liikenne on kätevä tapa päästä perille.

Jos liikut kaupungissa omalla autolla, museon läheisyydessä on useita parkkipaikkoja, joista voi helposti löytää parkkipaikan. Etenkin kesäkaudella parkkipaikkojen löytäminen voi olla haastavaa, joten kannattaa varata riittävästi aikaa parkkipaikan etsimiseen.

Marseille on myös pyöräystävällinen kaupunki, joten museoon voi halutessaan liikkua pyörällä. Kaupungin julkinen pyöräjärjestelmä Vélo löytyy myös museon läheltä. Vélo-järjestelmän kautta voi vuokrata pyörän helposti ja liikkua kaupungissa kätevästi.

Lähistön nähtävyydet

Musée des Beaux-Arts sijaitsee Marseillein vanhassakaupungissa, joka itsessään on jo mielenkiintoinen ja kaunis alue tutkittavaksi. Museon lähellä sijaitsee myös muita nähtävyyksiä, joten vierailija voi helposti viettää päivän tutkien aluetta ja nauttien kulttuurista.

Lähellä museota sijaitsee esimerkiksi Marseillein vanha satama, Vieux-Port. Siellä voi ihailla kaunista maisemaa, tutustua veneisiin ja nauttia meren läheisyydestä. Satamassa on myös useita ravintoloita ja kahviloita, joten siellä voi pysähtyä syömään tai nauttimaan kupposen kahvia.

Toinen lähellä sijaitseva nähtävyys on Notre-Dame de la Garde -kirkko, joka sijaitsee kukkulalla ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Kirkon läheisyydessä voi myös vierailla paljon muistuttavalla Fort Saint-Jean -linnalla, joka tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman Marseilleen historiallisena satamakaupunkina.

Marseillein vanhassakaupungissa on myös paljon pieniä kujia, kauppoja ja ravintoloita, joissa voi kuljeskella ja tutustua paikalliseen elämään. Alue on tunnettu myös taidemuraleistaan eli seinämaalauksistaan, joita voi ihailla kaupungin eri osissa.

Kaiken kaikkiaan Musée des Beaux-Arts on mielenkiintoinen kohde Marseilleen matkustaessa. Museo tarjoaa vierailijoilleen upeita taideteoksia ja taiteellista inspiroitumista. Museon lisäksi lähellä sijaitsevat nähtävyydet tekevät vierailusta monipuolisen ja antavat mahdollisuuden tutustua Marseilleen paremmin.