Valencia

Valencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki ja sijaitsee itärannikolla. Sää on kesäisin yli +30 ja talvisin +10. Purjehdus on siellä yleistä ja Valenciassa sijaitsee Euroopan viidenneksi kiireisin satama, josta voi vuokrata veneitä tai veneajeluita rannikolla. Liikkuminen Valenciassa sujuu helposti kävellen, julkisilla kulkuvälineillä tai vuokraamalla skootteri. Valenciasta löytyvät myös metro ja raitiovaunu. Parkkeeraaminen on kaupungissa haastavampaa, joten kannattaa suosia edellä mainittuja kulkuvälineitä. Jos kuitenkin olet liikkeellä autolla, muista jättää käsijarru pois päältä jos parkkeeraat auton uloimmalle riville. Paikalliset parkkeeraavat autot useimmiten kahteen riviin tien viereen ja siirtävät muiden autoja työntämällä halutessaan päästä pois oman autonsa kanssa.

Hintataso esimerkiksi ravintoloissa ja vaatekaupoissa on suunnilleen samanlainen kuin Suomessa. Ostoskeskuksista löytyy yleisten vaateketjujen liikkeitä ja turistimyymälöitä keskustassa ei ole yhtä paljon kuin Espanjan turistikohteissa. Useimmat liikkeet sulkeutuvat päivisin pariksi tunniksi siestan vuoksi, joka kannattaa ottaa huomioon päivän ohjelmaa suunnitellessa. Lounaspaikat ovat kuitenkin usein auki siestan aikana. Tunnetuin ruoka Valenciassa on Valencialainen paella, joka on lähes samanlaista kuin tavallinen paella. Paellan lisäksi Espanjaan matkaavan kannattaa maistaa Sangriaa, perinteistä hedelmäjuomaa. Rannan tuntumassa on monia mukavia ravintoloita, jotka tarjoavat myös italialaisia ruokia kuten pastaa ja pizzaa.

Harvat Valencialaiset puhuvat hyvin englantia, joten kannattaa opetella yleisimmät asiat espanjaksi ennen matkaa. Kielitaidon puutteesta huolimatta espanjalaiset ovat hyvin avuliaita ja ihmisystävällisiä. Valenciassa ei ole yhtä paljon turisteja kuin etelärannan kaupungeissa ja usein lentokenttävirkailijatkaan eivät puhu sujuvasti englantia. Opasteet ovat myös Espanjaksi.

Valencian vanhan kaupungin ympärillä on puisto, joka on ennen ollut joki. Nykyään puistoa koristavat upeat kukkaistutukset sekä leikkikentät ja suihkulähteet. Valenciassa on paljon vanhoja rakennuksia, joita kannattaa käydä kävellen ihailemassa. Kaupungissa kannattaa käydä katsomassa etenkin Valencian katedraali sekä kauppahalli. Tunnetuin nähtävyys on moderni Valencian taide- ja tiedekeskus. Lisäksi Valenciassa on Lonja de la Seda, Silkinmyyntipaikka 1400-luvulta. Se on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Kaupunki on sekoitus modernia sekä vanhaa arkkitehtuuria, joten se on oiva paikka upeiden ja monipuolisten matkakuvien valokuvaamista varten.