Lefkaksen aktiviteetit

Lefkaksen parhaat aktiviteetit

Lefkasta on siunattu vuorilla, vihreydellä ja henkeäsalpaavilla rannoilla, jotka tarjoavat aktiiviselle lomailijalle kiitettävästi puuhaa lomapäivien iloksi. Vesiurheilua riittää jokaiseen makuun, pyöräilymaastoa on eritoten vaativaan makuun ja vaellukselle on loistavat puitteet. Jopa ratsastuksen ystävillä on mahdollisuus harjoittaa lajiaan.

Siellä, missä on rantaa ja kirkkaansinistä merta, on luonnollisesti myös vesiurheilua. Lefkasin rannat tunnetaan etenkin purjelautailijoiden keskuudessa Euroopan parhaimmistoon kuuluvina. Vassilikin ranta on niistä kenties kuuluisin, sillä se luokitellaan purjelautailun maailmanlistan sijalle 10, ja Euroopanlistan sijalle 3. Sen edustalta löytyvätkin iltapäivisin lajille sopivat puhurit, ja lahtea mainostetaan turvalliseksi myös aloittelijoille. Välinevuokrausta ja opetusta on saatavilla. Vassiliki järjestää vuosittain kansainvälistä mainetta nauttivan International Sailing and Windsurfing Regatta and Watersports festivaalin. Saari isännöi toistakin kansainvälistä tapahtumaa, eli leijasurffauksen Kite Surf Open -turnausta, jonka keskuksena toimii Milouksen ranta. Mikäli vesihiihto, vesiliito tai muuta tutut vesilajit ovat lähempänä sydäntäsi, kannattaa ottaa suunnaksi Nidrin ranta, joka tarjoaa niitä kaikkia. Halutessasi tutustua Joonianmeren kehuttuihin merenalaisiin maisemiin, ota suunnaksi Vassiliki, Nidri tai Nikiana, joissa voit joko vuokrata välineitä tai saada opetusta.

Pyöräilyn ystävät löytävät Lefkaksen vuoristoisesta maastosta runsaasti haastetta, ja kiemurtelevia teitä ja vuoripolkuja. Koska saaren ympärysmitta on vain noin 100 kilometriä, suosittelevat kovakuntoiset nähtävyyksien ja rantojen tutustumisvälineeksi juuri poljettavaa kaksipyöräistä. Myös eräiden kaupunkien alueella voit liikkua pyörällä, mutta muista, ettei Kreikassa aina noudateta liikennesääntöjä, ja auto on siellä ehdoton valtias, joka ei pysähdy tai hidasta kaksipyöräisen tai jalankulkijan edessä. Pyöriä voit vuokrata halvalla.

Mikäli mielit nelijalkaisen ravaavan selkään, on sekin mahdollista. Vaikka Lefkas on pieni, sijaitsee siellä eräitä hevostalleja, jotka järjestävät sekä opetusta että retkiä saaren luontoon. Tunnetuimpiin talleihin lukeutuu Vassilikin lähellä sijaitseva Aramis Farm, jonka ratsuilla voit retkeillä vuorilla ja laaksoissa, tai valita auringonlaskussa laukkaamisen rannalla.

Vaelluksen puolesta Lefkas tarjoaa todella vaihtelevan maaston ja huikeat näköalat. Suurin osa patikoinnin ystävistä valitsee kohteekseen joko Rahin vesiputousten 4 kilometrin reitin, Faraggi tis Melissas -solan, eli mehiläissolan jokineen, tai Lefkata niemelle kävelyn. Reitin ja maaston vaikeus kannattaa valita oman kunnon mukaan, ja mukana täytyy ehdottomasti olla riittävästi vettä, päässä hattu ja jalassa pitävät kengät.