Israel

Israel on erityinen matkailukohde. Israel on pieni maa kooltaan, mutta pitää sisällään uskomattoman määrän historiaa. Maan pääkaupunki Jerusalem on maan turistien ehdoton suosikki. Jerusalemissa kolme uskontokuntaa kohtaa toisensa: kristityt, juutalaiset ja muslimit. Kaikille uskontoryhmille Jerusalemilla on erityinen merkitys ja vuosittain kaupungissa vierailee satojatuhansia ihmisiä ympäri maailman.

Modernimpaa elämäntyyliä tarjoaa Tel Aviv, kaupunki joka ei koskaan nuku. Tämä todellakin pitää paikkansa! Tel Aviv on korkeine rakennuksineen ja huimine kulttuurielämyksineen todellinen metropoli, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Tel Aviv sijaistee vain tunnin ajomatkan päässä Jerusalemista, mutta on aivan eri maailma elämänrytminsä ansiosta. Tel Aviv tunnetaan upeista hiekkarannoistaan, lukuisista ostosmahdollisuuksistaan ja ennen kaikkea sadoista ravintoloista ja kahviloista, joita löytyy joka kulmalta.

Vaikka Israelin voi ajaa pohjoisimmasta pisteestä eteläisimpään muutamassa tunnissa, mahtuu tälle välille niin etelän aavikkoa, pohjoisen rehevää viljelysmaata kuin keskimaan suurkaupunkejakin. Maan eteläisimmässä kärjessä, aivan Jordanian ja Egyptin välittömässä läheisyydessä, sijaitsee ”etelän helmi”, Eilat. Eilat on todellinen rentoutumiskohde Punaisen meren aaltojen rannalla. Aurinko hellii lomailijoita ympäri vuoden ja lukuisat luksushotellit takaavat täydellisen pakomatkan arjen kiireistä.

Israel on matkailijalle siis todellinen unelmakohde. Lyhyiden välimatkojen ansiosta matkailija pääsee tutustumaan Israelin moniin kohteisiin lyhyessäkin ajassa. Israelilaiset ottavat matkailijan vastaan hymyssä suin ja paikallisten vieraanvaraisuus jättää matkailijalle kokemukset, jotka saavat palaamaan Israeliin aina uudelleen ja uudelleen.

Israelilaisesta ruuasta on oma artikkelinsa samoin kuin monien muiden Välimeren valtioiden ruokalajeista.